Navijači

Ivica Osim: Zabrana i gotovo. Pogriješili smo što smo je i ukidali

Navijači
19.09.2012.
u 10:44

Nitko ne zna dati odgovor jesu li navijački izgredi dirigirani s nečije strane

Odbor za normalizaciju NS BiH, ako je suditi po riječima predsjednika ovog tijela Ivice Osima, danas će na izvanrednom sastanku donijeti novu zabranu za organiziran odlazak navijača na gostovanja.

- Zabrana, i gotovo. Pogriješili smo što smo je i ukidali - kazao je Ivica Osim, kojeg je vijest o neredima zatekla na seminaru u Budvi. Odbor je pod pritiskom medija, navijača, klubova, ali i političara, popustio pred početak sezone i ukinuo zabranu gostujućim navijačima, ali nakon 6. kola u novoj sezoni, jasno je da se situacija nije promijenila.

Serija izgreda

Naprotiv, nakon serije incidenata u posljednjem kolu, prijeti zapravo eskalaciji nereda, te će Odbor danas jako brzo reagovati vraćanjem na snagu zabrane. Treneri u Premijer ligi BiH smatraju kako je ovo i te kako nepopularna mjera, jer diskriminirana one istinske navijače, koji na stadione dolaze kako bi uživali u (rijetko) lijepim potezima nogometaša, ali i u ozračju na tribinama. Sve će to, međutim, izostati ovom zabranom, koja je, ipak se slažu treneri, prijeko potrebna, jer za cilj ima sigurnost svih sudionika. Podsjećamo, u vikendu iza nas dogodilo se nekoliko huliganskih ispada, koji su natjerali Odbor za normalizaciju da ponovno razmatra odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na stadione. Skupina huligana Željezničara demolirala je kafić u Mostaru, uoči gostovanja ove momčadi kod Zrinjskog, potom su huligani Borca demolirali vagone u vozu u kojem su se vraćali u Banju Luku, da bi šlag na tortu bilo paljenje kombija s kojim su se navijači Slavije vraćali sa gostovanja svoje ekipe u Gabeli.

Izborna godina

Ipak, kako se sve događa u izbornoj godini, mnogi su skloni tvrdnji kako su događanja zapravo dirigirana od strane nekoga, ali nitko ne zna reći od koga i komu bi u interesu bilo da padne mrtva glava. Osim lokalnih izbora, uskoro slijede i izbori u NS BiH, pa nije isključeno da netko ima za cilj destabilizaciju Odbora za normalizaciju, koji se želi možda prikazati nesposobnim da vodi bh. nogomet.

- Ne vidim racionalan razlog za ovakvo ponašanje navijača. Zašto baš sada? Nisam pametan i ne znam objasniti, ali ako klub ne može reagirati, onda ne treba ni organizirati utakmicu samo kako bi plaćao kazne zbog navijača - kaže Ivica Osim, a na njegovom tragu je i Dragan Jović, trener FK Sarajevo, čiji navijači ove sezone ne prave toliko izgreda koliko su radili nekada ranije.

- Mjera je nepopularna, ali je razumijem u potpunosti. Bolje djelovati preventivno, nego poslije razmišljati šta se moglo učiniti - kaže Jović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije