ćuvurijin brat

Ivica Dačić zna tko je ubio novinara Slavka Ćuruviju

dacic
Željko Hladika/Pixsell
20.06.2010.
u 08:57

Slavka su ubili službenici države Srbije. Ako Dačić želi izvesti zločince pred lice pravde, neka uđe u arhive civilnih i vojnih tajni službi njegovog bivšeg šefa i idola, kaže brat pokojnog novinara.

BEOGRAD - Ivica Dačić, ministar unutarnjih poslova, zna tko je ubio Slavka Ćuruviju, urednika i vlasnika „Dnevnog telegrafa“, tvrdi njegov brat Jovo Ćuruvija i prema njegovim riječima, odgovori su skriveni u arhivima tajnih službi "a sve ostalo je zataškavnje zločina", piše današnji beogradski Blic. Jovo Ćuruvija tvrdi da su imena naručitelja, organizatora i ubojica "i te kako poznata Ivici Dačiću".

- Dačić, bivši glasnogovornik zločinca Miloševića jako dobro zna tko je ubio Slavka Ćuruviju. Znao je i 11. travnja 1999., ali je šutio kao što šuti i danas. Slavka su ubili službenici države Srbije. Ako Dačić želi izvesti zločince pred lice pravde, neka uđe u arhive civilnih i vojnih tajni službi njegovog bivšeg šefa i idola. Tamo sve piše. Sve ostalo je zataškavanje zločina. Godinama glume istragu i zavaravaju obitelj, prijatelje i srpsku javnost. Do kada tako? Država Srbija mora priznati da su Slavka Ćuruviju ubili njeni službenici i zločince izvesti na sud, a ima ih mnogo - i to živih. Šta više, dosta njih je napredovalo u tajnim službama, a neki su nagrađeni položajima u diplomatsko - konzularnim predstavništvima. Do kada misle skrivati i zataškavati zločin režima SPS, SRS i JUL-a u kojemu je Dačić zauzimao visoki položaj - ogorčen je Jovan Ćuruvija.

Komentirajući dokument sa kojim je Udruženje novinara Srbije prije dva dana upoznalo javnost, a u kojem Nenad Ilić, osuđeni pripadnik JSO tvrdi da su ubojice Slavka Ćuruvije Mile Luković i Miloš Simović, pripadnici zemunskog klana, Jovo Ćuruvija navodi da su Vojislav Šešelj i njegove „vojvode“ kao i pojedini suradnici DB-a već pokušali ubojstvo prikazati kao mafijaški obračun, ali da nisu uspeli, pa smatra kako neće ni Dačić. Mile Luković je ubijen dva tjedna nakon ubojstva Zorana Đinđića prilikom, navodnog pokušaja uhićenja jer je policija imala informacije o njegovoj umješanosti u atentat. Srbijanska javnost je tada uvelike spekulirala kako su Luković i Dušan Spasojević brutalno premlaćeni, a potom ubijeni o čemu svjedoče i brojne fotografije objavljene u srbijanskim medijima. I tada se već govorilo da su ova dvojica vođa "zemunskog klana" ubijeni kako ne bi progovorili.

Drugi, navodni ubojica Ćuruvije je Miloš Simović, nedavno uhićen i služi kaznu od 38 godina u požarevačkom zatvoru. Čitavu buru oko ubojstva vlasnika Dnevnog telegrafa i Europljanina nakon 11 godina izazvalo je Udruženje novinara Srbije objavom dokumenta čiju je autentičnost utvrdila policija, u kojemu Nenad Ilić, osuđeni pripadnik zloglasne Jedinice za specijalne operacije, tvrdi da su ubojice Ćuruvije Luković i Simović. Za ovaj dokumnet se zaiteresirao i Miljko Radisavljević, specijalni tužitelj Srbije za borbu protiv organiziranog kriminala i najavio je da će od policije zatražiti uvid u dokument. Njemu je sumnjiva okolnost što je dokument načinjen na engleskom jeziku

- Jedna od okolnosti koje ćemo istraživati bit će vjerovatno i pitanje porijekla tog dokumenta i kako se našao u posjedu, kako sam shvatio, stranih službi - kaže Radisavljević.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?