DERBI

Ištuk: Imamo snage i znanja za pobjedu nad jakim Željezničarom

siroki
Tomislav Milićević
12.09.2010.
u 12:38

Domaći Škripari 14. obljetnicu postojanja obilježit će posebnom koreografijom, stižu i Željini Manijaci

Nema se tu što puno pričati. Dakle, zanima nas pobjeda i samo pobjeda. Imamo momčad koja je može ostvariti, a očekujem i veliku pomoć naših navijača, Škripara, koji danas slave 14. obljetnicu utemeljenja skupine.

Napadačka igra Širokog

Kako ćemo igrati? Pa napadački i agresivno, drukčije ne znamo, rekao nam je trener Širokoga Brijega pred derbi protiv zahuktaloga Željezničara na Pecari (16.30). Ištuk je ranije bio i trener Željezničara, pa smo ga pitali može li pretpostaviti kakva su razmišljanja u taboru na Grbavici.

- Sigurno pomalo euforična nakon osmice Leotaru, pobjeda u prijateljskim susretima u Karlovcu i Kladuši, ali i proljetne pobjede na Pecari. Kompletni su, nitko im ne nedostaje: Od petka su u Međugorju u jakom igračkom i stručnom sastavu. Mi smo oslabljeni, ali samo brojčano, jer Topić, Ljubić, Pinjuh i Varea neće igrati zbog ozljeda, a Kožul zbog tri žuta kartona. Imam malih dvojbi oko sastava, ali i rješenja za njih. Nakon dugo vremena u momčad se vraća Wagner.

- Bitan nam je igrač. Nije još spreman za svih 90 minuta. Ovisi o razvoju situacije koliko će ostati u igri. Ali, pobjednika neće odlučiti on ili neki drugi pojedinac nego momčad, misli Ištuk.

- Iza nas su mini pripreme koje smo iskoristili za dodatno uigravanje ekipe. Markoviću i Čoliću je trebalo da upoznaju sustav igre i vjerujem da sada mogu pokazati sve svoje vrijednosti, kaže nam kapetan Želje Ibrahim Šehić, koji je propustio posljednju utakmicu kvalifikacija za U21 reprezentaciju kako bi se što bolje spremio za današnji meč.

Vole se nadigravati

- Optimisti smo. Ne vidim zašto ne bismo opet slavili na Pecari kao i prošle sezone. Široki je oduvijek korektan domaćin i teže nadigravanju. Dobro ih poznajemo i znamo odakle prijeti opasnost. Vole držati loptu u svom posjedu i strpljivo grade akcije, ali imamo odgovor na takvu igru. Uvjeren sam da ćemo, ako ispunimo dogovor iz svlačionice, Pecaru napustiti naporaženi, nada se Šehić, koji najavljuje da će učiniti sve da ne primi pogodak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije