Josipović u BiH

Iskoristiti hrvatski ulazak u EU kao zajedničku prednost

Ivo Josipović
21.03.2013.
u 09:15

Impresioniran sam vrijednošću i značajem baštine u Kraljevoj Sutjesci, kazao je Josipović

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović počeo je jučer dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini u okviru kojeg će večeras u Mostaru nazočiti i Večernjakovu pečatu.

Impresioniran baštinom

Josipović je prvo boravio na prostoru središnje Bosne. Nakon obilaska franjevačkog samostana i muzeja u Kraljevoj Sutjesci izjavio je kako je impresioniran vrijednošću i značajem baštine koja se nalazi u muzeju. Inače, samostan potječe iz 14. stoljeća u kojem se čuvaju važni povijesni izlošci, a restauraciju samostana pomogla je Vlada Republike Hrvatske. Josipović se sastao s članovima franjevačke zajednice te predstavnicima lokalnih vlasti u središnjoj Bosni u općinama u kojima su većinsko stanovništvo Hrvati, a razgovarali su o poteškoćama s kojima se susreću te načinima na koji bi im Hrvatska mogla pomoći.
Josipović je kazao kako je jasno da su najveći problem i ovdje, kao i drugdje radna mjesta, a takve se poteškoće u predstojećem razdoblju mogu rješavati kroz prednosti koje će ponuditi članstvo u EU.

-Postoje i problemi podjela, no naglasak je na zajedničkom problemu, a to je nezaposlenost i ekonomija, kazao je Josipović.
On je istaknuo kako će Hrvatska ulaskom u EU postati drugačiji partner BiH, uključujući tu i gospodarsku djelatnost.
-Nadam se da ćemo zajedno imati dovoljno mudrosti da i to naše novo članstvo, dok i BiH ne uđe u EU, iskoristimo kao našu zajedničku prednost, kazao je hrvatski predsjednik.

Danas na Pečatu

Tijekom razgovora s novinarima nije mogao izbjeći ni pitanja o predstojećim kvalifikacijskim utakmicama Hrvatska - Srbija i BiH - Grčka. Kazao je da je važno da utakmice prođu bez izgreda, a uvjeren je u pobjedu hrvatskih nogometaša. Josipović će danas posjetiti Konjic i Mostar, a kao pokrovitelj će zajedno s predsjedateljem Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem nazočiti najvećem društvenom događaju u BiH – Večernjakovu pečatu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?