u perzijskom zaljevu

Iranski vojni zrakoplovi pucali na američku bespilotnu letjelicu

'unutrasnja karlovac, proslava dan oruzanih snaga rh, prelet mig-ova 21 hrvatskog ratnog zrakoplovstva,280509 photo: kristina stedul fabac/vecernji list'
'kristina stedul fabac'
09.11.2012.
u 09:30

Incident se dogodio početkom mjeseca, točnije 1. studenog, a američke vlasti navode da njihova letjelica tzv. dron koja je obavljala rutinski nadzor zračnog prostora 16 kilometara od iranske obale nije bila pogođena

Dva iranska borbena zrakoplova Su-25 pucala su na nenaoružanu američku bespilotnu letjelicu iznad Perzijskog zaljeva, javljeno je u četvrtak iz Pentagona. Incident se dogodio početkom mjeseca, točnije 1. studenog, a američke vlasti navode da njihova letjelica tzv. dron koja je obavljala rutinski nadzor zračnog prostora 16 kilometara od iranske obale nije bila pogođena, piše CNN.

- Naša letjelica nije bila u iranskom zračnom prostoru - kazao je glasnogovornik Pentagona potvrđujući da su iranske zračne snage letjelicu presrele te potom u njenom smjeru ispalile nekoliko hitaca.

Napad na američki letjelicu dodatno je pogoršao zategnute odnose između Washingtona i Teherana koje se ionako sukobe zbog iranskog nuklearnog programa.

SAD je Irancima poručio da će učiniti sve kako bi zaštitio svoje snage i vojnu imovinu u regiji te da će i dalje nastaviti s programom bespilotnih letjelica.

>>Iscurili dokazi: Izrael 2010. godine planirao napad na Iran

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?