KRAJ DRAME

Inzko dao obećanja, završena blokada državnih institucija

sarajevo
07.06.2013.
u 07:52

Pod okriljem noći iz zgrade Parlamemta izvučeni su stranci, a zatim i službenici, te političari

 

Iz zgrade državnog Parlamenta evakuirani su strani državljani, a tu zgradu su napustili i zastupnici, osoblje i ostali koji su u četvrtak na petak u njoj boravili. 
Evakuaciji je prethodio dogovor visokog predstavnika Valentina Inzka s demonstrantima koji su od njega tražili garancije da će poduzeti sve mjere da bude donesen zakon o jedinstvenom matičnom broju. Inzko im je kazao da će već naredne sedmice sazvati sjednicu Vijeća za implementaciju mira.
Protesti su pokrenuti zbog slučaja tromjesečne bebe Belmine Ibrišević iz Donje Orahovice kod Gračanice, koja je hitno trebala izdavanje JMB-a, odnosno pasoša za odlazak na liječenje. 
Vijeće ministara je donijelo privremeno rješenje o izdavanju JMB-a, ali roditelji i građani nisu zadovoljni privremenim rješenjima.

Iz zgrade državnog Parlamenta evakuirani su strani državljani, a tu zgradu su napustili i zastupnici, osoblje i ostali koji su u četvrtak na petak u njoj boravili. Evakuaciji je prethodio dogovor visokog predstavnika Valentina Inzka s prosvjednicima koji su od njega tražili garancije da će poduzeti sve mjere da bude donesen zakon o jedinstvenom matičnom broju. Inzko im je kazao da će već idućeg tjedna sazvati sjednicu Vijeća za implementaciju mira.

Prosvjedi su pokrenuti zbog slučaja tromjesečne bebe Belmine Ibrišević iz Donje Orahovice kod Gračanice, koja je hitno trebala izdavanje JMB-a, odnosno putovnice za odlazak na liječenje. 

Vijeće ministara je donijelo privremeno rješenje o izdavanju JMB-a, ali roditelji i građani nisu zadovoljni privremenim rješenjima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?