Ostojić ga tuži

Imunitetno povjerenstvo odbilo skinuti imunitet Darku Milinoviću

ante čorušić,darko milinović (1)
Patrik Macek/PIXSELL
12.04.2013.
u 10:10

Milinović je Rajka Ostojića prozvao odgovornim za smrt 24 pacijenata u aferi Baxter.

Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) predložilo je Saboru da odbije zahtjev za skidanjem imuniteta zastupniku Darku Milinoviću uz obrazloženje da se zastupnički imuniteti ne skidaju zbog privatnih tužbi za klevetu.

Milinovića je za klevetu tužio ministar zdravlja Rajko Ostojić nakon što je Milinović u siječnju njega prozvao kao odgovornog za smrt 24 pacijenata u aferi Baxter iz listopada 2001. kada je u pet dana zbog neispravnih dijalizatora tvrtke Baxter umrlo 24 pacijenata. Ostojić je u to vrijeme bio zamjenik ministrice zdravstva Ane Stavljenić Rukavina, koja je nakon izbijanja afere podnijela ostavku, a nekoliko mjeseci kasnije ostavku je podnio i Ostojić. Milinović je izjavio kako je Ostojić odgovoran za smrti zato što je ukinuo odjel u Ministarstvu zdravstva koji je zadužen za reakciju kod incidentnih događaja.

MIP je i u ovom slučaju poštivao dosadašnju praksu da se ne odobrava skidanje imuniteta za privatne tužbe. Predsjednica povjerenstva Gordana Sobol rekla je i kako se tužba za klevetu može podnijeti i nakon isteka zastupničkog mandata jer zastara ne počinje teći dok postoje razlozi zbog kojih se postupak ne može provesti. Odluku MIP-a mora još potvrditi Sabor, no dosad je uvijek potvrđivao za slučajeve klevete.

>>Rajko Ostojić traži da sud kazni Milinovića s gotovo 300.000 kuna

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije