Prozor-Rama

Ima mnogo talenata, samo im treba dati priliku za dokazivanje

kosarka
VL FOTO
10.06.2013.
u 11:13

Cilj ovoga projekta je dovesti trenere u sve škole u općini i djeci pružiti mogućnost da se bave sportom

U općini Prozor-Rama uskoro bi trebao započeti projekt po nazivom “Košarka za sve”. Pokretači projekta su Željko Petrović i Marinko Palinić, a radi se o inicijativi na osnovi koje bi se svoj djeci u općini trebali omogućiti treninzi košarke. - Primijetili smo kako su u zadnje vrijeme na treningu samo djeca iz Prozora. Oni koji žive u okolnim mjestima nemaju mogućnost dolaziti na treninge. Slučajno ili ne, došlo je do centralizacije, što nije dobro. Cilj ovoga projekta je dovesti trenere u sve škole u općini i djeci pružiti mogućnost da se bave sportom - rekao nam je predsjednik ŽKK Rama Željko Petrović.

Ideja je krenula iz ženskog košarkaškog kluba, ali će treninzi biti omogućeni i dječacima. - Naglasak je na tome da omogućimo dolazak trenera u Ripce i Gračac, ali i na Uzdol gdje manji broj djece pohađa školu. Nitko ne smije biti izostavljen. Trenutačno smo u fazi da sredstva tražimo od županijskih i federalnih vlasti. Za cijeli projekt potrebno je oko 8000 maraka - govori Marinko Palinić. Općina Prozor-Rama već je iznjedrila nekoliko odličnih košarkaša. Zadnji u nizu je Mijo Babić koji trenutačno igra za Široki Brijeg.

- Bio je jedan od mojih učenika, radi se o velikom talentu i dolaskom u Široki Brijeg je pokazao kako ima veliki potencijal. Ima još mnogo takve djece ovdje, samo im treba pružiti mogućnost da pokažu što znaju. Nadamo se kako ćemo iznaći sredstva za projekt. Samo 8000 KM na godišnjoj razini je dovoljno da platimo trenere, kupimo opremu djeci i pokrijemo troškove puta. Radi se o maloj investiciji od koje bi mogli imati mnogo koristi - zaključuje Palinić.

Djeca bi prve godine projekta imali besplatan trening, dok bi iduće godine, ako se ne bi našli sponzori, plaćali simboličnu članarinu.

I mladi su poručili kako se nadaju da će više razine vlasti imati razumijevanja za ovaj projekt o osigurati minimalna sredstva za njegovu provedbu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?