SIPA ISTRAŽUJE

IHH - teroristička organizacija radi s jednom udrugom u BiH

teroristi
VL FOTO
29.01.2011.
u 11:18

SIPA će poduzimati aktivnosti iz svoje nadležnosti da bi locirali organizaciju IHH ili njene ogranke u BiH

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) utvrdili su da je turska humanitarna organizacija IHH Fondation for Humanitarian Relef ostvarila suradnju s jednom nevladinom organizacijom u Bosni i Hercegovini. Rekla je to Glasu Srpske glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija istaknuvši da se ta suradnja ogledala i u realizaciji nekoliko humanitarnih projekata na području BiH.

Zabrana djelovanja


- Policijski službenici SIPA-e i dalje će poduzimati aktivnosti iz svoje nadležnosti da bi locirali organizaciju IHH ili njene ogranke u BiH, ali i ostale fizičke i pravne osobe koje se dovode u vezu s podržavanjem terorističkih aktivnosti i organizacija u svijetu - navela je Kujundžija u dopisu. Vlada Njemačke prošle godine zabranila je djelovanje IHH zbog veza s Hamasom, a State Department istražuje povezanost te fondacije s teroristima. Izrael je djelovanje IHH zbog veza s Hamasom zabranio 2008. Američke i izraelske tajne službe CIA i MOSAD označile su IHH kao suradnike Al-Qaide. Iranski istraživač Džazdan Karimi izjavio je da je IHH džihadska organizacija osnovana da šalje mudžahedine u BiH, da bi se borili protiv Srba. U izvješću Međunarodne mreže analitičara (IAN) navedeno je da su direktori bh. ureda IHH tijekom rata u BiH bili pripadnici postrojbe El mudžahid Hakan Čelik i njegovi pomoćnici Hakan Bocoglu i Osman Atalaj.

Pomoć za Hamas

Inače, IHH je u svibnju organizirala konvoj pomoći za Gazu, čiju je dostavu spriječila izraelska mornarica. Iz Bosne i Hercegovine je pomoć za Hamas otišla u studenome protekle godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?