PLAN ZA 2013.

Iduća godina će biti u znaku borbe protiv korupcije

sipa
Zoran Grizelj
22.12.2012.
u 11:05

SIPA nastavlja jačati kapacitete u borbi protiv kriminala i korupcije u BiH

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova jučer je promovirana druga generacija polaznika koja se sastoji od 43 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji su u protekla četiri mjeseca pohađala temeljnu policijsku obuku II. razine te stekli čin mlađi inspektor. U nazočnosti najviših dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti BiH te čelnika sigurnosnih institucija svih razina vlasti u BiH kadetima je uvjerenja uručio Branko Vukoja, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Kadetom generacije proglašena je Tea Handžar, dok je Maidu Pajeviću, šefu Odsjeka za provedbu stručne i temeljne policijske obuke za stjecanje čina “policajac”, odnosno “mlađi inspektor” uručena pohvalnica za iznimno zalaganje i ostvarene rezultate u provedbi obuke. I jučerašnji događaj predstavlja velike napore koji se ulažu u borbu protiv kriminala i korupcije, a svečanosti su nazočili direktor SIPA-e Goran Zubac, predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, ravnatelj Granične policije BiH Vinko Dumančić, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, te brojni drugi uzvanici. - SIPA je dosad primila 62 kadeta u činu mlađi inspektor, a sada ukupno 105. Vi ste izabrani od više od 1000 kandidata.

Danas nema lakih kaznenih djela, a kriminal ne poznaje bilo kakve granice. Od vas očekujemo da počnete brzo primjenjivati svoje vještine i da se ne bojite borbe protiv kriminala - poručio je Goran Zubac tijekom govora na ovoj svečanosti dodavši da se imidž SIPA-e može samo popravljati te kako ga nitko neće narušavati. Nazočnima se obratio i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić koji je kadetima čestitao na uspjehu. Dodao je da će Ministarstvo sigurnosti BiH sve učiniti kako bi razina sigurnosti u BiH bila što bolja, ali je i naglasio da su izazovi veliki. Najavio je da će 2013. biti u znaku borbe protiv korupcije, osobito na visokim razinama. - Vidim da smo mnogo jači, a SIPA svakim danom postaje bolja i uspješnija - zaključio je Radončić. Plaketa Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova jučer je uručena predsjedatelju Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi čiji je doprinos nemjerljiv u procesu uspostave operativnih kapaciteta za početak obuke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?