DRAGAN ČOVIĆ:

Ići ususret kompromisu znači biti racionalan i hrabar

prijam
VL FOTO
16.12.2011.
u 09:30

Održan tradicionalni božićni prijam u organizaciji hrvatskih dužnosnika u državnim institucijama

Najviši hrvatski dužnosnici u Parlamentu i Vijeću ministara BiH organizirali su sinoć u Sarajevu tradicionalni božićni prijam, na kojem se okupilo više od tisuću uzvanika iz javnog i političkog života, kao i članovi diplomatskog zbora akreditirani u BiH.

Domaćini Čović i Ljubić

Domaćini ovogodišnjeg prijama, koji je održan u zgradi državnog parlamenta bili su dopredsjedatelji Zastupničkog i Doma naroda, Dragan Čović i Božo Ljubić, te zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Dragan Vrankić. Uz čestitke svima koji slave Božić, ali i Novu godinu, Čović je u svom obraćanju gostima ukazao na činjenicu da ove blagdane prati osobito ozračje, nestabilnosti i nesigurnosti, brige za budućnost.

Nacionalno pitanje

-Novom recesijskom valu pogodujemo svojom zaokupljenošću drugim prioritetima. Izostaje osjećaj zajedničke brige za najosjetljivije, najizloženije i najranjivije. Svjesni smo da socijalna osjetljivost osobito u ovom vremenu iskušenja mora biti osnovno obilježje našeg društva, kazao je Čović.

Osvrnuo se i na političku situaciju u zemlji, kazavši kako je očito da nas političke suprotstavljenosti vidno udaljavaju od zajedničkih europskih vrijednosti i sve izraženije vraćaju u prošlost.

-Neriješeno hrvatsko pitanje, ustavna nejednakost hrvatskog naroda otkrivaju sve slabosti našeg ustava i Izbornog zakona. Danas mora svima biti jasno, da osnova funkcioniranja Bosne i Hercegovine i njene budućnosti počiva na ustavnoj jednakosti tri konstitutivna naroda i svih njenih građana.

Želim da nam ovo Božićno ozračje bude nadahnuće i izvor nove snage da damo doprinos, ali i druge ohrabrimo na žurno traženje prihvatljivih političkih rješenja za našu domovinu.

Ići u susret političkom kompromisu, znači biti racionalan, ali istodobno hrabar i odlučan, zaključio je Čović.

Uz ukusno piće i hranu, domaćini i njihovi gosti iskoristili su i ovu prigodu za razmjenu mišljenja o političkim, ali i nekim lagodnijim i ljepšim temama.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
mošnjo
19:48 16.12.2011.

Ovo je zapad,kultura,Bozic,radost,

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?