Smjena trenera

Ibričić: Ne prodajem stan u Splitu jer ću se kad-tad vratiti!

'HNK Hajduk Split\'s Senijad Ibricic celebrates his goal against AEK Athens on a penalty kick during their UEFA Europa League play-offs football match at the Olympic stadium in Athens on September 16,
'LOUISA GOULIAMAKI'
12.06.2011.
u 11:33

Nije igrao u pobjedi Bosne i Hercegovine nad Albanijom (2:0), ali Senijad Ibričić nam se po glasu činio zadovoljnim.

Uvijek je lijepo igrati, ali najvažnija je pobjeda reprezentacije. Vratili smo se u igru za odlazak na prvenstvo Europe, dvoboj s Albanijom bio je ključan za budućnost kvalifikacija. Znali smo da nas samo pobjeda ostavlja u igri i došli smo do nje. I to sasvim zasluženo – govori Ibričić. Nekoliko dana prije toga BiH je uvjerljivo izgubila od Rumunjske.

Sendvič-paket odluke

– Bila nam je to jedna od najgorih utakmica, grozno smo igrali. Valjda gore od toga ne možemo igrati – kaže Ibričić. Ključne utakmice za BiH bit će početkom rujna. Bit će to “sendvič-paket”. Najprije gostovanje kod Bjelorusije u Minsku, pa nekoliko dana kasnije uzvrat u Zenici. Tada će se za Ibričića i suigrače lomiti kvalifikacije. Bjelorusija ima dva boda više, ali i utakmicu više.

Premda Rumunjska i Albanija čekaju svoju prigodu u skupini D, a Francuze će teško netko skinuti s prve pozicije, dvoboji u Minsku i Zenici dat će odgovore o drugom u skupini.

– Sve je u našim rukama, o drugome mjestu odlučivat će se u te dvije utakmice. Tako je i najpoštenije, u ta dva dvoboja s Bjelorusijom sve će se slomiti. Sami odlučujemo o sebi, to je za svaku momčad situacija kakvu priželjkuje – rekao je Ibričić.

Sada će reprezentativne obveze pasti u drugi plan. Pričat će se o nadi za EP, dugo Bosna i Hercegovina čeka svoje prvo veliko natjecanje, ali Ibričić će se usredotočiti na obveze u Lokomotivu.

Nije važno što je Lokomotiv nakon jedanaest kola peti na ljestvici, samo bod iza prve četiri momčadi, a klub će do daljega voditi bivši igrač Vladimir Maminov.

Priupitao je o stanju u Hajduku, tko dolazi, tko odlazi, što će biti u novoj sezoni, sve ga je zanimalo.

Neraskidiva ljubav

– Valjda će biti dobro, pa da osvojimo naslov prvaka – komentirao je kad smo mu ukratko prenijeli stanje u Poljudu.

Naravno, Hajduk mu je stalno u mislima. Stan na splitskom Pazdigradu nije prodao, prijatelji mu ga često provjetravaju.

– Ma kakva prodaja. Split je moj grad, u njemu ću živjeti, u njega ću se vratiti. I u Hajduk, to sam obećao kad sam odlazio. Otišao sam da se vratim, tako će i biti – zaključio je Ibričić.

Publika ga je u Splitu obožavala, ljubav i povezanost s klubom i navijačima iz grada podno Marjana još je snažna. Teško da je bilo što može poljuljati.

Ne znam ništa o "suradnji" Krasnožana s kladionicama

Dok je bio s reprezentacijom, svašta se događalo u Moskvi. Čelična lady Olga Smorodskaja, predsjednica čvrste ruke, smijenila je trenera Jurija Krasnožana. Vodstvo kluba obznanilo je da Krasnožan odlazi zbog nemarnosti u poslu, a pravi razlog je poraz od Anži Mahalačke.

Lokomotiv je na svom terenu izgubio sa 2:1, a vodstvo kluba posumnjalo je u suradnju Krasnožana i kladionica. Nema veze što je Lokomotiv nakon jedanaest kola peti na ljestvici, tek bod iza prve četiri momčadi, a klub će do daljnjega voditi bivši igrač Vladimir Maminov.

– Ništa ne znam o tome, glupo bi bilo sada nešto govoriti. Iz kluba su mi javili da je trener otišao, da će do daljnjega momčad voditi njegovi pomoćnici, i to je sve. O njemu mogu reći sve najbolje, najavljivao mi je da ću igrati više kad budem potpuno spreman jer sam bio i ozlijeđen. Ma, dobro, mogao me i više stavljati, ali ništa mu ne zamjeram – kazao je Ibričić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?