Estetika u postotcim

I uz najniže cijene u regiji, broj estetskih operacija manji 15 posto

\'unutrasnja...Zagreb...27.10.2009.    Ilica, Institut za tumore, operacija stitnjace plazma nozem, dr. Janusic i tim strucnjaka izvode operaciju,   Photo: Goran Stanzl/VLM\'
ARHIV VL
24.05.2010.
u 10:49

Nedavno su se pojavile i informacije o akcijskim sniženjima za neke operacije, kao što je ugradnja implantata, odnosno povećanje grudi, stručnjacima su ta sniženja nelogična

Plastična kirurgija u Bosni i Hercegovini osjeća posljedice ekonomske krize. Kao i u mnogim drugim oblastima, građani su počeli štedjeti i na estetskim operativnim zahvatima. Nedavno su se pojavile i informacije o akcijskim sniženjima za neke operacije, kao što je ugradnja implantata, odnosno povećanje grudi.

Sniženja nelogična

Vodeći bh. stručnjak u plastičnoj kirurgiji i predsjednik Udruženja plastičnih kirurga Balkana, doc.dr. Reuf Karabeg, kaže kako su sniženja nelogična, jer cijene operacija izravno ovise od uvoznih implantata, čija se pak cijena tvrdi on nije spuštala. -Postotak pacijenata je zbog ekonomske situacije manji za oko petnaest posto nego ranijih godina. Neke kuće zbog toga daju sniženje što je po mom mišljenju neprimjereno. Ne znam kako netko može dati sniženje cijena. Ozbiljna kirurška kuća za estetesku kirurgiju to sebi ne može dozvoliti. U svijetu nije došlo do pojeftinjenja implantata koji se ugrađuju pa je nelogično da se daju takva sniženja. Da sam ja pacijent pitao bih se kako se mogu dati takva sniženja, što se događa, zbog čega je sniženje trideset posto. Mi ugrađujemo američke i francuske implantate i ako je i kod njih riječ o takvim imlantatima, koji su najkvalitetniji, onda je nemoguće dati takve cijene, ističe doc.dr. Reuf Karabeg.

On ističe da su cijene plastičnih operacija u Bosni i Hercegovini još uvijek niže nego u okruženju i to za deset do petnaest posto.

Dodaje da kao šef Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju želi razviti estetsku kirurgiju i u Kliničkom centru u Sarajevu zbog veće konkurencije, boljih rezultata i materijalne dobrobiti za Klinički centar.

Ugradnja implantata

Da su informacije o popustima i do trideset posto na ugradnju implantata potvrdili su nam i neki od pacijenata koji su željeli iskoristiti ovo “sniženje” na jednoj od sarajevskih privatnih klinika. Ispostavilo se da se određeni popust daje na sam operativni zahvat, ali ne i cijenu implantata, grudnjaka i boravka na klinici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?