pokazali kako mogu

I pored 2:3 Široki nije razočarao, prednost Irtysha je dostižna

Utakmica
19.07.2013.
u 09:48

U otvorenoj igri momčad s Pecare stvorila više prigoda, ali je slavio Irtysh

Široki Brijeg u dalekom Pavlodaru poražen je od domaćeg Irtysha 3:2. Na poluvrijeme se otišlo s visokom prednošću Kazahstanaca (2:0), koji su svoje prigode iskoristili, dok Širokobriježani nisu imali prisebnosti iz čitavog niza svojih zabiti barem pogodak. O tome svjedoči i deset njihovih pokušaja udarca na vrata, od kojih su neke lopte bile neprecizne, druge je obranio solidni vratar Irtysha Kotlyar. Prijetili su redom Zakarić, pa Wagner, pa Kordić, pa u dva navrata Blaić. Ipak.

Rano vodstvo

Irtish je na veliku radost bučne publike došao u vodstvo u 14. minuti. Ješe je na rubu kaznenog prostora napravio prekršaj, a na ubačenu loptu u buket plavih (Irtysh) i bijelih igrača (Široki) najviše je skočio Shomko i sa 7-8 metara je poslao glavom iza Bilobrka. Bio je ovo “glup pogodak” kako je porukom javio na Pecaru jedan od klupskih čelnika, aludirajući na smušenost širokobriješke obrane. U 24. minuti bilježimo dobar pokušaj Ljubića nakon Zakarićevog ubačaja iz kornera. Još bolje, ali za malo neprecizno koju minutu kasnije pokušao je Kordić. Kordić je propustio još veću prigodu u 34. minuti, kada je zatresao vratnicu iza već svladanog Koutlyara. Kad već gosti nisu uspjeli pogoditi mrežu, stigla je kazna. S desne strane u šesnaesterac je ubacio Averchenko, a Yurin neobranjivo zabio za 2:0. Nakon odmora Širokobriježani su zaigrali bolje i odlučnije, ali prvu prigodu ipak je imao domaćin. No, Yurinov “volej” nije našao cilj. U 55. minuti raspoloženi Ljubić probio je desni bok i uputio oštru loptu na Kordića, ali je strijelac Širokoga bio za koji centimetar kratak. Dvije minute kasnije Marković je slijeva ubacio jednu loptu u sredinu, Kordić izigrao čuvare i onda prisebno ispod Kotlyara pogodio za 2:1. Isti igrač bio je blizu izjednačenja u 63. minuti, ali je poslao loptu pored vratnice. U 67. minuti ipak radost za goste s Pecare.

Šilić proparao mrežu

Jednu Wagnerovu loptu s očima prihvatio je Šilić i jakim, odmjerenim udarcem proparao mrežu Irtysha. Širokobriježani su u tim trenucima djelovali razigrano, rastrčano i raspoloženo, dok je Irtys pokušavao jalovim napadima, ubacujući visoke lopte iz dubine u šesnaesterac Bilobrka. No, u 71. minuti Coulibaly se našao u idealnoj prigodi. Na sreću gostiju nije je iskoristio, a nakon toga igra se malo umirila i umrtvila. Najveću prigodu Širokobriježani su imali u 86. minuti nakon akcije Šilić – Wagner. U odlučnom trenutku Brazilac se malo okliznuo, a domaćin krenuo u protunapad iz kojeg je ipak došao do pobjede. Pogotku pričuve Suyimbaeva u dobroj je mjeri kumovala neodlučna obrana Širokoga, čiji se igrači očito nisu uspjeli dogovoriti tko će ući u “blok” domaćem napadaču. Udarac s vrha šesnaesterca bio je jak, precizan i neobranjiv. Imao je Irtysh u 90. minuti novu prigodu, ali je nije iskoristio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije