LOPOV

Htio se ubiti u zatvoru pa zapalio ćeliju, dobio uvjetnu i opet krade!

bajric
Robert Soldo
08.01.2011.
u 13:30

Alen Bajrić, skitnica i očito nepopravljivi lopov iz Mostara, jučer priznao čitavu lepezu provalnih krađa u Mostaru

Što me slikaš? - kazao je skrivajući lice Alen Bajrić, 31-godišnja skitnica i očito nepopravljivi lopov iz Mostara, nakon što je jučer tužiteljici Sabini Beganović priznao čitavu lepezu provalnih krađa koje je počinio otkako je lanjskog rujna izašao na uvjetnu slobodu, a koja mu istječe tek u listopadu. Zbog čak šest osuda unatrag deset godina dobio je jedinstvenu kaznu na 5,5 godina zatvora.

Odležao je 4,4 godine, ali je i za to vrijeme, u slobodne dane za osuđeničkog dopusta, krao pa je u međuvremenu zaradio dvije optužnice, da bi ga inspektori PU-a Mostar u posljednjih nekoliko mjeseci ‘okitili’ s još 20 provala. Najčešće je ordinirao u naselju Vatikan i Starom igralištu, gdje je preksinoć i uhićen nakon što je obio dva vozila u blizini katedrale i Filozofskog fakulteta. Pronađeni su otuđeni kasetofon i mobitel.

- Prošlog mjeseca je bio uhićen u hlačama novinara, čiji je stan također pokrao. U jednom je slučaju oštećenik bio na misi. U drugom slučaju je ukrao novi laptop i prodao ga za svega 70 maraka. U trećem je slučaju pričinio materijalnu štetu od oko 10.000 maraka... Iz vozila bi krao MP3, kasetofone koje bi kasnije prodavao za 20 - 30 maraka. Istražitelji su do sada došli do četiri osobe koje su od njega kupovale ukradenu robu.

Policija opet moli građane da ne kupuju ukradeno od kriminalaca, nago da to prijave na besplatni broj 122. Dio robe koju je Bajrić otuđio, pronađen je i bit će vraćen vlasnicima - nabrajaju iz PU-a Mostar. Inače, Bajrić je ostao upamćen i u Kazneno-popravnom zavodu u Mostaru, gdje je prije dvije godine zajedno s još tri osuđenika zapalio zatvorsku ćeliju na dočeku Nove godine. Nakon toga se navodno pokušao objesiti pa je prebačen u Zenicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?