SDA

Hrvatski i srpski zastupnici traže deblokadu svih imenovanja

BiH
23.11.2009.
u 23:00

Srpski predstavnici bi mogli ponovno blokirati imenovanje, jer Tihić nije pristao na razgovor s Dodikom.

Iako je predsjedatelj Vijeća ministara Nikola Špirić uputio u parlamentarnu proceduru prijedlog za imenovanje Sadika Ahmetovića za ministra sigurnosti, upitno je hoće li se na sutrašnjoj sjednici Zastupničkog doma glasovati o potvrđivanju novog ministra.

Upitna je potvrda

Parlamentarno Povjerenstvo za pripremu izbora Vijeća ministara trebalo bi se sastati prije zasjedanja doma i proslijediti Ahmetovićevo imenovanje na potvrdu.

Prema informacijama, srpski predstavnici bi mogli ponovno blokirati imenovanje, jer čelnik SDA Sulejman Tihić nije pristao na razgovor s Miloradom Dodikom o ostalim kadrovskim rješenjima u državnim institucijama. Na određen način potvrdio nam je to i zastupnik SNSD-a u Parlamentu BiH i zamjenik predsjedatelja Povjerenstva za pripremu izbora Vijeća ministara Lazar Prodanović.

- Ne mogu ništa definitivno reći prije sjednice povjerenstva, ali naš je stav da svi trebaju slijediti primjer predsjedatelja Špirića i deblokirati imenovanja. Morala bi biti izvršena imenovanja oko kojih su se sporili članovi Vijeća ministara. Od toga će zavisiti i naš stav o Ahmetovićevu imenovanju, kazao nam je Prodanović. On nije precizirao, ali poznato je da SNSD inzistira na završetku imenovanja novih čelnika UNO-a i RAK-a.

Entitetske institucije

Njihov stav je da na te pozicije trebaju doći kadrovi srpske nacionalnosti, što SDA još uvijek odbija. Ponašanjem koalicijskih partnera pri imenovanju čelnika državnih, ali i entitetskih institucija nezadovoljni su i u HDZ-u BiH, pa je upitno kako bi se u slučaju izjašnjavanja o imenovanju ministra sigurnosti očitovala trojica zastupnika ove stranke. HDZ BiH najviše zamjerki ima na ponašanje SDA prilikom imenovanja dužnosnika u FBiH.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
07:39 24.11.2009.

Za zom! Da ti objasnjavam, sta, objasni ti meni koji je tvoj interes zadovoljenje sa 7-8% teritorije na kojim zive Hrvati!? Ja to nikad necu prihvatiti, bez 17,5% je izdaja. Ti arapi nisu moj problem nego muslimanski. Zivjeti sa muslimanima. I tako i ovako ces zivjeti pored njih a i oni pored tebe ali bez mogucnosti preuzimanja tudje teritorije. EVROPSKA UNIJA JE ZASTITNI ZNAK HRVATA STO PRIJE TO BOLJE.

Avatar cros
cros
09:44 24.11.2009.

Sadašnja situacija je ne snošljiva i vodi samo rasapu države, zbog toga je i takvo grozničavo \"držanje\" za dayton od strane srba. Kada su u pitanju Hrvati, njima \"federacija\" ne odgovara jer su doslovce porobljeni od poturica! Što se poturica tiče \"građanska\" BH ne prolazi ni kod srba ni kod Hrvata, jer to znači samo biti podjarmljen od poturica! Totalni rasap države i eksplozija mržnje ponovno će se dogoditi! Poturice to doista i žele, jer smatraju da će u \"revanš ratu\" istjerati i Hrvate i srbe, jer navodno nitko neće imati \"početnu dominaciju\", a u 1:1 njh je najviše! Međutim, griješe, srbija neće gledati mirno nikakav rat u BH, a tada će se Hrvatska morati umješati bilo kako, jer je i članica NATO, a tom u BH jeste NATO nazočan!!! Rezimirano, poturice se igraju vatrom koja jednako odgovara srbima, a Hrvati će bilo kako bilo biti u uključeni u tu vatru i biti praktično na strani srba!

BA
BanovinaHrvatska
21:57 23.11.2009.

u ovom trenutku a i u zadnjih nekoliko godina je glavni protivnik trecag entita SDA , koji paradoks SDA Hrvatski je u vladi U koaliciji sa HDZ eom? A takodjer iz Hrvatske vlade se nemoze cuti glasno i jasno otvorenoo zagovaranje treceg entiteta .Pitanje je jeli to koalicijski partner SDA Hrvatske koci nezna se ali postoje sumnje. Pa nije ni HDZ u Hrvatskoj tako za BiH Hrvate nego u prvom redu za koalicijske Partnere da bi imali potrebnu vecinu u Parlamentu. Zivio treci Hrvatski entitet.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?