POSJETA

Hrvatska premijerka J. Kosor u BiH bi trebala doći ovoga mjeseca

kosor1
Maja Šantoši /Pixsell
04.02.2011.
u 08:58

Ovog mjeseca mogao bi se realizirati posjet BiH koji je nedavno zbog loših vremenskih uvjeta i prolongiran

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor mogla bi u prvoj polovini ovog mjeseca realizirati svoj posjet Bosni i Hercegovini koji je, zbog loših vremenskih uvjeta, prolongiran prije petnaestak dana.

Usuglašavanje termina

Neslužbeno se doznaje da je u tijeku razmatranje nekoliko termina za organizaciju dolaska premijerke Republike Hrvatske Jadranke Kosor u BiH. Doznali smo da najvjerojatnije protokol neće biti značajnije korigiran u odnosu na prvotni. To znači da će hrvatska premijerka najprije posjetiti bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Bili, a potom se u Franšiznom centru u Vitezu, ili na nekoj drugoj dogovorenoj lokaciji, sastati s gospodarstvenicima iz središnje Bosne i šire. Hrvatska premijerka bi se trebala sastati i s predstavnicima hrvatskih političkih stranaka u BiH, a imajući i vidu njezinu nedavnu zajedničku izjavu s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem, očekivati je da će tom prigodom ukazati na potrebu konzistentnog poštivanja prava Hrvata kao najmanjeg i najugroženijeg konstitutivnog naroda u BiH.

Političke okolnosti

Političke okolnosti u BiH nisu se značajnije promijenile u odnosu na sredinu prošlog mjeseca, kada je hrvatska premijerka Jadranka Kosor trebala doputovati u posjet. Vlast u BiH se još nije konstituirala, a još uvijek je prisutna nakana dijela političkih stranaka iz Sarajeva da uspostave vlade bez stranaka koje su dobile najveću potporu hrvatskoga biračkog tijela. Jedina novost je ovotjedni posjet članova Predsjedništva BiH Zagrebu. Oni su, između ostalog, razgovarali i s premijerkom Kosor koja im je prenijela stavove koji su skoro podudarni sa sadržajem zajedničke izjave koju su predsjednik Josipović i ona nedavno objavili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?