Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Svijet

'Hrvatska je bila neprincipijelna, BiH mora dobiti Luku Ploče'

Puhovski smatra da se Hrvatska nije ponašala principijelno jer je riječ o luci koja je izgrađena za BiH
03. kolovoza 2012. u 15:47 5 komentara 5 prikaza
'03.01.2011., Zagreb, Hrvatska -  Zarko Puhovski je studirao fiziku u Zagrebu, a filozofiju u Frankfurtu. Diplomirao je na Fakultetu politickih nauka u Zagrebu. 1973/74 bio je asistent na Sveucilistu
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

BiH mora dobiti Luku Ploče, izjavio je filozof i politički analitičar Žarko Puhovski u razgovoru za agenciju Anadolija. Puhovski je rekao da premijer Zoran Milanović nudi vrijedne argumenta da se ratifikacija sporazuma Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića uskoro izvrši.

>> Ekskluzivno: Josipović prvi put o sporazumu Tuđman-Izetbegović

– Premijer Milanović opravdano je rekao da, ako ne dođe do ratifikacije sporazuma Tuđman-Izetbegović, onda imamo 1001 kilometar granice koju treba pregovarati metar po metar. Osim toga, već se pojavio Milorad Dodik koji je rekao da iz Republike Srpske imaju primjedbe na granicu kod Kostajnice. Tu su onda velike poteškoće i za Hrvatsku i za BiH. Meni se čini da je važno sve to što prije napraviti – smatra Puhovski koji je uvjeren da će sporazum biti ratificiran unatoč protivljenju HDZ-a koji je, tvrdi, u neugodnoj  situaciji jer mora glasovati protiv svojeg bivšeg predsjednika.

– HDZ je u teškoj situaciji jer mora dovoditi u sumnju svoga predsjednika, svoju ikonu – Franju Tuđmana te dopustiti da praktično SDP zastupa Tuđmanove stavove – rekao je Puhovski, dodajući kako je HDZ "previše obećao svojim članovima na jugu Hrvatske".

Kada je riječ o Luci Ploče, Puhovski smatra da se Hrvatska nije ponašala principijelno jer je riječ o luci koja je izgrađena za BiH. S druge strane, dodaje, BiH se "glupo ponaša" i "inati" oko pelješkog mosta namećući uvjete o njegovoj visini.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

  • -obrisani-:

    Omrisao bi ti meni om-c-u parazitu

  • krtica:

    Da je ovom parazitu Hrvatska njegova domovina, ne bi on ovako neznalicki i amaterski raspravljao niti tvrdio. Druze puhovski, lako je s tudjim ku.... gloginje mlatiti!

  • EndemskaVrsta:

    Puhovski, a da malo zašutiš?! Ne samo što čovjek ne smije otvoriti legendarnu paštetu, a da tvoja sveznajuća tikva ne iskoči iz nje - nego, baljezgaš li baljezgaš! Najčešće o stvarima u kojima si stručnjak kao ja za trijebljenje picajzla ... prikaži još! pincetom! Si tacuises (tja, eventualno) filosofus mansises!!!