nema više bježanja

Hrvatska i BiH izručivat će jedna drugoj kriminalce

'18.06.2012., Zagreb - U Banskim dvorima odrzala se konferencija i prezentacija za medije na temu zakon o financijskom poslovanju i predstecajnoj nagodbi. Orsat Miljenic, ministar pravosudja Photo: Ma
Marko Lukunić/Pixsell
28.11.2012.
u 14:28

Ugovor se odnosi na najteža kaznena djela organiziranog kriminala, pranja novca i korupcije. Ne odnosi se na ratne zločine i ne vrijedi retroaktivno.

Ministri pravosuđa Hrvatske Orsat Miljenić i Bosne i Hercegovine Bariša Čolak potpisali su ugovor dviju država o izručenju, kojim se obje države obvezuju izručiti počinitelje kaznenih djela organiziranog kriminala, korupcije, pranja novca te drugih kaznenih djela, prenosi HRT.

Ugovor stupa na snagu samim potpisivanjem, a ne odnosi se na ratne zločine i ne vrijedi retroaktivno.

– Svjesni smo da se zbog dvostrukih državljanstava znalo događati da osobe koje treba procesuirati pobjegnu u drugu zemlju gdje imaju državljanstvo i na neki način – dobiju imunitet. Dakle, to je ono što ovim sporazumom želimo izbjeći – izjavio je nakon potpisivanja Miljenić.

>>Hrvatska državljanka optužena za ratni zločin bit će izručena BiH

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?