PREGOVORI

HNŽ dobiva Vladu 23. rujna?

lasić
VL FOTO
14.09.2011.
u 09:07

Za dva dana trebao bi biti potpisan koalicijski sporazum stranaka koje će biti u vlasti HNŽ-a

Sjednica Skupštine HNŽ-a trebala bi se održati 23. rujna i očekuje se da će na njoj biti potvrđena nova vlada ove županije. Mandatar za sastavljanje vlade Denis Lasić nam je jučer rekao kako očekuje da će u petak biti potpisan koalicijski sporazum između HDZ-a BiH, HDZ-a 1990, SDP-a i SDA te da će time biti riješeno pitanje raspodjele mjesta u novoj vladi HNŽ-a. - Imam određene rezerve zbog pojedinih utjecaja, ali se nadam da će ovaj posao biti završen u predviđenom roku - rekao nam je jučer Lasić. Na pitanje jesu li poznata imena novih članova buduće vlade HNŽ-a, Lasić nam je rekao kako njegova stranka još o tome nije odlučila.

Prvo dogovor, pa imena

- Mi ne želimo trošiti ljude prije nego što se postigne konačan dogovor. U stranci još ništa nije odlučeno. Prvo moramo postići dogovor o tome kome će pripasti koja ministarstva, a tek onda će se razgovarati o imena. Ako se konačno dogovorimo oko raspodjele mjesta, kadrovska rješenja će biti poznata u roku od 48 sati - naglasio je Lasić. Na kraju je i odbacio špekulacije da će u novu vladu ući i predstavnici HSP-a i NS-a Radom za boljitak u sklopu hrvatske kvote. - Pojavile su se i takve špekulacije, a ja ću samo reći kako nema govora da oni uzmu neka od mjesta koja pripadaju hrvatskom bloku. Ovdje postoji hrvatski i bošnjački blok i oni samo mogu dobiti mjesto ako im ga daju stranke potpisnice platforme. Sigurno u bilo kojem obliku neće biti dio hrvatskoga bloka u HNŽ-u - zaključio je Lasić.

Usuglašavanje sporazuma

Prvi čovjek SDP-a u HNŽ-u Aner Žuljević rekao nam je kako se jučer još radilo na konačnom izgledu sporazuma koji treba biti potpisan u petak. - Želimo imati operativni plan koji će omogućiti nesmetano funkcioniranje vlade. Puno je vremena izgubljeno i nadam se da će rokovi koje smo dogovorili biti ispoštovani. Prema načelnom dogovoru, sjednica Skupštine HNŽ-a trebala bi biti održana 23. rujna i tada bi trebala biti potvrđena nova županijska vlada - istaknuo je Žuljević u jučerašnjem razgovoru. Dodao je kako je dogovorena raspodjela ministarstava 6-6, ali još nije riješeno pitanje kome će koji resor pripasti. - To pitanje moramo riješiti. Mi imamo kadrovsku bazu i nakon dogovora imena će biti poznata najdalje u roku od 48 sati - zaključio je Žuljević.

Ključne riječi

Komentara 1

KR
krtica
03:12 15.09.2011.

Borba za debele fotelje za lijencarenje i spremanje za posvemasnju kradju golorukog i siromasnog stanovnistva.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?