RASPODJELA

HDZ-u 1990 u ZHŽ-u dva ministarstva u novoj vladi

cosic
VL FOTO
17.05.2011.
u 11:26

Prema dogovoru stranaka, ministrica prosvjete u ZHŽ-u će biti Helena Lončar

Dogovor između dva HDZ-a kada je u pitanju formiranje nove Vlade Zapadnohercegovačke županije je na pomolu te su, kako doznajemo od povjerljivog izvora, posljednji pregovori u tijeku. Naime, bez obzora što u ovoj županiji, sukladno izbornom rezultatu, HDZ BiH može sam sastaviti vlast, budući da su nakon parlamentarnih izbora dva HDZ-a potpisala sporazum o zajedničkom sudjelovanju u vlasti na svim razinama i u svim županijama, HDZ-u 1990 pripada jedan dio ministarstava i u Vladi Zapadnohercegovačke županije.

HDZ-u 1990 dva mjesta

Pregovori o sastavljanju Vlade u ovoj županiji su se pomalo razvukli zbog dogovora oko toga koliko ministarstava treba pripasti kojoj od ovih dviju stranaka. Kako doznajemo od dobro upoznatog izvora, HDZ BiH će HDZ-u 1990 ponuditi dva ministarska mjesta, i to Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša te Ministarstvo pravosuđa i uprave. Međutim, važno je naglasiti da to nisu jedine izmjene koje će pretrpjeti sadašnji saziv Vlade Zapadnohercegovačke županije. Naime, do izmjena će doći i među kadrovima HDZ-a BiH. Tako će novi kadrovi doći na čela ministarstava unutarnjih poslova, gospodarstva te obrazovanja, znanosti kulture i športa. Budući da pregovori još uvijek traju, imena budućih ministara MUP-a i gospodarstva još uvijek nisu poznata, dok bi, prema tvrdnjama našeg izvora, na mjesto ministra prosvjete, kulture i sporta trebala doći novoizabrana članica Predsjedništva HDZ-a BiH Helena Lončar. Tako će bez ministarske fotelje ostati Gordan Bradvica, sadašnji ministar MUP-a, Vilson Crnjac, ministar pravosuđa i uprave, Dario Sesar, ministar gospodarstva, Ivan Bešlić, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša, Mario Bušić, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa. Na sadašnjim pozicijama ostat će predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, ministar financija i dopredsjednik Vlade Radoslav Luburić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Stjepan Bogut i ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić.

Novi kadrovi

Posljednjih se mjeseci po medijima spekuliralo tko bi iz HDZ-a 1990 mogao doći na ministarske pozicije te se tako spominjalo i ime bivšeg ministra MUP-a Ivice Gašpara, međutim, takve tvrdnje nisu točne. Naime, jedan od uvjeta HDZ-a BiH je bio da u novom sastavu Vlade Zapadnohercegovačke županije ne bude nitko od “starih” kadrova, odnosno ministara koji su smijenjeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?