BLAGO ŠIMIĆ

Grudski bjegunac krije se u RH, kilometar od granice s BiH

simic
VL FOTO
30.07.2010.
u 07:45

Sumnjičio ga se za organizaciju šverca nekoliko stotina kilograma mesa, a pušten je zbog nedostatka dokaza

Imotska je policija nakon kriminalističke obrade pustila na slobodu Blagu Šimića (34) iz Borajne kod Gruda, lice s dvije tjeralice u BiH, i njegova kuma Josipa Kutlešu iz Gornjih Vinjana kod Imotskog, navode iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Kako se neslužbeno spominje, kumove se sumnjičilo za organizaciju šverca nekoliko stotina kilograma mesa iz BiH u Hrvatsku, a pušteni su zbog nedostatka dokaza.

To je epilog potjere u blizini graničnog prijelaza od prije tri noći, kada se još neidentificirani vozač oglušio o znakove zaustavljanja te, unatoč probušenim gumama, pobjegao u obližnju šumu, ostavljajući za sobom terenac mitsubishi pajero i robu. - Robu se preuzeli carinici, a terenac je poslan na vještačenje. Sve kako bi se pronašli tragovi počinitelja, koji bi, da su kojim slučajem uspjeli, zaradili dvostruko više na krijumčarenom mesu koje, najvjerojatnije, otkupljuju restorani u Dalmaciji - kažu u imotskoj policiji.

Navode da iz BiH odbjeglog Blagu Šimića nisu mogli izručiti drugoj državi jer ima uredne hrvatske dokumente. Prema njihovim operativnim informacijama, zanimljivo je da Blago, koji već više od dva mjeseca izbjegava uhićenje u BiH, često boravi na kumovoj adresi, i to manje od kilometra do granice. Opet sudeći prema određivanju jednomjesečnog pritvora njegovu starijem bratu Mati (41), koji je nakon dvomjesečnog skrivanja također zbog ucijene i oružanog incidenta u grudskom kafiću Bumerang prije tjedan dana spektakularno uhićen u blizini obiteljske kuće u Borajni, tako Blagu svega nekoliko stotina metara dijeli do odlaska iza rešetaka. Čeka ga više kaznenih prijava, a do sada je nekoliko puta uvjetno osuđivan u Općinskom sudu Ljubuški.

Ključne riječi

Komentara 2

KL
KlaWocin
00:13 31.07.2010.

neću komentirati članak nego ovog idiota iznad mene? narode ne nasjedajte pprevaraaaa!

OB
-obrisani-
23:40 30.07.2010.

Prije 5 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije