Talenti

Grudska košarka se uz ovakve talente može vratiti na staze slave

KK Grude
10.03.2013.
u 11:06

Talentirani košarkaši Nikola Andrijanić, Ivan Palac i Željko Leko mladi je i perspektivni trojac i prava okosnica košarkaškog kluba Grude

Mlada košarkaška momčad Gruda natječe se u Ligi Herceg Bosne, a domaći igrači s pokojim kvalitetnijim košarkašem koji je doveden da bi ojačao momčad ima sve predispozicije da sazrije u jednu kvalitetnu i uspješnu ekipu.

Trojicu prate veći klubovi

Što se tiče ove sezone, momčad je izgubila šanse za nastavak natjecanja u play offu za prvaka, što zbog nekih stvari u igri koje treba popravljati, što zbog spornih sudačkih odluka koje su više puta išle na štetu Gruđana, osobito u utakmici protiv Viteza koja je bila ključna za nastavak natjecanja u doigravanju za prvaka. Unatoč mladosti, trojica domaćih košarkaša igraju odličnu košarku, a sama činjenica da ih prate veći bh. klubovi i pokoji klub iz Hrvatske daje dodatnu dimenziju igri Nikole Andrijanića, Ivana Palca i Željka Leke. - Košarku sam počeo trenirati u 5. razredu osnovne škole. Zadovoljan sam, a iako ne komentiram suđenja, vjerujem da suci ubuduće neće biti glavni akteri naših utakmica - kazao je najbolji strijelac kluba Nikola Andrijanić koji u prosjeku zabija od 15 do 20 poena po utakmici. Još jedno kvalitetno ime koje je izišlo iz mlađih uzrasta KK Grude je i Ivan Palac koji je s 8 godina ušao u košarkaški svijet. - Zabijam u prosjeku 12 poena, čime sam zadovoljan, ali mi je važno da cijela momčad funkcionira. Imamo mladu i talentiranu momčad, koja ima predispozicije za uspjeh koji ćemo, vjerujem i ostvariti - kaže Palac.

Uspješan na oba fronta

Treća mlada grudska zvijezda osim što gradi igru košarkaša Gruda i tako izučava praksu, teoriju usvaja na Građevinskom fakultetu u Mostaru, a zasad je uspješan na oba fronta. ‘Počeo sam trenirat u 3. razredu OŠ, a za to je najzaslužniji bio moj otac koji je igrao košarku za KK Grude. Vodio me je na treninge, i to je bilo presudno da se i ja počnem baviti ovim sportom’, kaže nam Željko Leko, koji je i u nižim kategorijama Širokog proveo nekoliko sezona. ‘Danas sam opet ovdje u Grudama i vidim da zajedno, uz dosta truda, rada i odricanja možemo vratiti klub na staze stare slave’, kazao nam je Leko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?