Apsurdi

Gruđanin 12 godina bježi iz BiH u RH i obrnuto jer ne želi robijati

Zatvor
18.10.2012.
u 09:38

Godinama 
bježi iz jedne države u drugu i vuče za nos čitavo pravosuđe BiH i RH

Nakon 12 godina bježanja Gruđanin će kaznu služiti u BiH! To su prije mjesec dana izvijestili iz Općinskog suda Ljubuški, valjda se nadajući da su konačno riješili slučaj - Ante Marić (43). Međutim, očito su ponovno izigrani, jer su jučer iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije, i to upravo po nalogu ovog suda od 15. listopada, ponovno raspisali tjeralicu za “neuhvatljivim” Gruđaninom, koji je kao supočinitelj, još u prosincu 1999. godine s još dvjema osobama sudjelovao u razbojstvu, pri čemu su direktoru ZAP-a Orašje upotrebom fizičke sile i vatrenog oružja oduzeli 600.000 KM.

Opet se traži


- Traži se Ante Marić, rođen 20. lipnja 1969. godine u Zagrebu, s adresom prebivališta u Pocrtama broj 206 u općini Grude, a ima i državljanstvo BiH. Prema podacima iz kaznene evidencije, razlog raspisivanja tjeralice je presuda Općinskog suda u Ljubuškom po kojoj je on osuđen na pet godina zatvora. Osuđenik se krije ili se nalazi u bijegu. Građane koji imaju informaciju o boravku i kretanju navedene osobe molimo da obavijeste najbližu Policijsku postaju pozivom na besplatni telefonski broj 122, kažu iz MUP-a.

Gdje je sad?

Kako smo nedavno pisali, pravomoćnom presudom, osuđeni Marić (43), kaznu zatvora u trajanju od pet godina trebao je odslužiti u BiH nakon dugogodišnjeg izbjegavanja kaznene sankcije. Koristeći prava kao državljanin RH, taj osuđenik je prvo pobjegao u Hrvatsku, međutim pravomoćnom presudom Županijskog suda u Splitu, njemu je već davnih dana utvrđena kazna zatvora u trajanju od toliko godina, nakon čega se vraća, točnije ponovno bježi u BiH.

- Postupajući po zamolnici Federalnog ministarstva pravosuđa Sarajevo, Općinski sud u Ljubuškom je preuzeo izvršenje kazne nad osuđenim koji je ovom odlukom trebao i odslužiti u BiH, govorili su iz suda. Međutim, to se nije dogodilo jer se sve očigledno vratilo na početak - Marić je opet pobjegao u Hrvatsku (!?)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?