UMALO TRAGEDIJA

Gradski autobus prešao preko ruke 11-godišnjaka

mostar
VL FOTO
13.10.2010.
u 08:05

- Pazi, pade pod točkove! - vikala je putnica, a vozač, koji se zaustavljao na stajalištu, stisnuo je kočinicu

Samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da se umalo ne dogodi velika tragedija na autobusnom stajalištu u blizini Pete osnovne škole i ambulante u mostarskom naselju Rodoč. U utrci za mjesto u gradskom autobus broj 14, koji prometuje na relaciji do Vojna, među većim brojem učenika, jedan 11-godišnjak se poskliznuo i pao pred nadolazeći bus.

- Pazi, pade pod točkove!- poviknula je putnica, a vozač, koji se već bio zaustavljao na stajalištu, stisnuo je kočnici. Međutim, osjetio je da je preko nečega prešao i ‘bez duše’ izletio vani. Ispod autobusa se podizao dječak, koji se bolno držao za lijevu ruku. Iz rukava mu je curila krv. - Odmah smo ga poveli do ambulante i pozvali Hitnu pomoć. Ima težak prijelom lijeve ruke- kaže vozač autobusa broj 14, kojem se na licu još vidio preživljeni strah. Prema kazivanju očevidaca, samo djelić sekunde je nedostajao da točkovi prijeđu i preko dječakove glave. Inače, istovjetan slučaj se samo prije nekoliko dana dogodio i kod Treće osnovne škole, gdje se prvašić otrgnuo iz očeve ruke pa je preko njega prešao mercedes.

Također pukom srećom zadobio je tek prijelom ruke. Sreća u nesreći je ta da su vozači u oba slučaja vozili usporeno. Da su školska djeca u prometu ugrožena u čitavoj BiH, svjedoči i jučerašnji slučaj prometne nezgode koja se dogodila u zeničkom mjestu Topčić Polje, gdje je ozlijeđen 9-godišnji dječak Banjamin Ć. Njega je oborio mercedes, kojim je upravljao H.A. iz Ilidže. Da čitav problem nije u prometu, pokazao je i stres koji su jučer doživjeli učenici škole u Bosanskoj Dubici, gdje je policija upala nakon što su dobili dojavu da je maloljetni N.Š. (15) u torbi donio ručnu bombu M-57 koju je u učionici pokazivao školskim kolegama. Vijest je ubrzo doprla i do ušiju nastavnika, a bomba je bila skrivena u školskom dvorištu. U kući njegovog oca Zorana Š. (43) zatečeno je još sedam ručnih bombi!? Učenik je i priznao da je eksplozivnu napravu u školu donio kako bi je prodao svom vršnjaku N. B.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije