Istraga

Glavni istražitelj u slučaju Pistorius pod istragom za ubojstva

Oscar Pistorius (1)
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
21.02.2013.
u 08:31

U unakrsnom ispitivanju Pistoriusova odvjetnika Barrya Rouxa doznalo se kako je Botha krivo iznio informacije da su u sobi sportaša pronađene kutije testorena i stereoida

Glavni istražitelj u slučaju ubojstva Reeve Steenkamp, za koje se tereti paraolimpijac Oscar Pistorius, i sam bi se trebao naći na sudu, no ne u ulozi svjedoka kao jučer. Naime, detektiv Hilton Botha povezan je s čak sedam optužnica za pokušaj ubojstva, javlja Guardian.

Posebnu pozornost na sebe ovaj je detektiv privukao jučer nakon što je svjedočio na sudu u svojstvu svjedoka optužbe protiv Oscara Pistoriusa, no u unakrsnom ispitivanju Pistoriusova odvjetnika Barrya Rouxa doznalo se kako je Botha krivo iznio informacije da su u sobi sportaša pronađene kutije testorena i stereoida. Nema nikakvih dokaza koji bi pobili iskaz samog Oscara o događajima te kobne noći kada je ubijena Reeva Steenkamp, priznao je u konačnici glavni istražitelj.

Policijski načelnik Neville Malila rekao je za Associated Press da bi se Botha trebao naći pred sudom za spomenute optužnice u svibnju, zajedno s još dvojicom policajaca koje se također tereti da su pijani sudjelovali u pucnjavi 2009. godine. Trojica policajaca su uhićena 2011. godine, ali su ubrzo optužnice protiv njih odbačene. U međuvremenu su ponovno podignute. Policija je, prema riječima Manille, tek jučer obaviještena o ponovnom podizanju optužnica, a zasad nije poznato hoće li Botha odstupiti s mjesta glavnog istražitelja u slučaju Pistorius.

Paraolimpijac Oscar Pistorius, poznat kao Blade Runner, odbacio je optužbe da je svoju djevojku ubio s predumišljajem, a jučerašnja odluka suda o tome hoće li mu se odrediti jamčevina i pustiti ga da se brani sa slobode, odgođena je za danas.

>>Pistorius znao da je Reeva u kupaonici, bilo je upaljeno svjetlo

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?