KONAČNO ISTINA

Gadafijeva supruga Safija nije kupila hotel u Igranima

\'Libyan leader Muammar Gaddafi greets the crowd at the inauguration ceremony of South Africa\'s newly elected president Jacob Zuma in Pretoria on May 9, 2009. Zuma is the county\'s fourth President s
AFP/Pixsell
07.09.2011.
u 09:14

Odmaralište je danas u vlasništvu novosadskoga poduzetnika Mirka Dubroje, koji negira tvrdnju da je bilo što prodavao obitelji libijskoga diktatora

Vijest da supruga svrgnutoga libijskog diktatora Muamera el Gadafija - Safija kupuje odmaralište u Igranima, koju je pod egidom “ekskluzivno” na naslovnici objavio lokalni tjednik Makarska kronika, na noge je podigla ne samo medije, već i kompletan politički i policijski aparat RH.

Gadafi uzbunio RH

Kako Gadafijeva supruga može postati vlasnikom nekretnine u državi koja je priznala pobunjeničku vladu, samo je jedno od brojnih pitanja koja su se jučer množila medijskim, političkim i obavještajnim eterom Hrvatske. I tvrdnje mještana ovog jadranskog mjesta da odmaralište u vlasništvu nekadašnjeg novosadskog poduzeća Komunalac prodaje srpski biznismen Mirko Dubroja, išle su u prilog točnosti informacije. Sam predsjednik mjesnog odbora Igrana Emil Talijančić u razgovoru za Večernjak jučer je potvrdio kako se već mjesecima govori o toj nevjerojatnoj poslovnoj akviziciji, ali da još nitko nema neku službenu informaciju. “Taj Dubroja je tamošnji veliki građevinski poduzetnik, koji je kupio odmaralište u Igranima od sedam bivših javnih poduzeća, među kojima je i novosadski Komunalac. Navodno je on to prodao Safiji, supruzi Moamera Gadafija, preko izvjesnoga člana libijske vlade Magrabia, koji ima stan u Makarskoj. Je li točno, treba provjeriti, ali se o tome ovdje danima priča”, kazao nam je Talijančić. Tragom ove vijesti kontaktirali smo građevinsko poduzeće Karin-komerc sa sjedištem u Novom Sadu i njegova vlasnika Mirka Dubroju koji je rođen u okolici Zadra, ali je Hrvatsku napustio nakon izbijanja ratnih sukoba. “Točno je da sam vlasnik odmarališta u Igranima, Točno je da sam zajedno sa Sašom Kostovskim kupio taj hotel. I to od ‘Zajednica odmarališta Novi Sad’. U toj zajednici je, mislim, sedam javnih tvrtki i mi smo se regularno javili na natječaj koji su oni objavili 2004. Između tri ponude naša je bila najbolja. Natječaj je bio 2004. Sve je regularno riješeno. Zemljište je površine 9800, a objekt 3700 četvornih metara. Ali nije točno da sam to prodao bilo komu, a kamoli Gadafijevoj supruzi. To su obične izmišljotine, jer planiramo objekt srediti i staviti ga u turističke svrhe”, kazao nam je novosadski poduzetnik Mirko Dubroje.

Libijski kapital na Jadranu

“Odavno se uz to odmaralište”, dodao je, “vežu razne priče, ali niti jedna nije točna.” Mještani Igrana s kojima smo jučer razgovarali tvrde da na makarskom primorju ima nekretnina koje su u vlasništvu nekadašnjih članova libijske vlade. Još prije deset godina SAD su tražile da se odbije privatizacija cavtatskog hotela Croatia jer je vlasnik tvrtke na Malti, koja je bila zainteresirana za kupnju hotela, upravo Moamer Gadafi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
11:55 07.09.2011.

Nije kupila hotel u Hrvatskoj ali kako se šuška pregovara oko kupnje Slovenije!Kažu da je upola jeftinije nego neki hotel u Hrvatskij samo im je sad problem što sa pokretnim inventarom!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?