ŠTITILA GA VLAST

Gadafijev sin u Njemačkoj trgovao oružjem, tukao se s policijom...

Saif al-Arab
Agencije/Pixsell
19.01.2012.
u 15:38

Iako je po njemačkom zakonu Gadafijev sin u Njemačkoj boravio ilegalno, tamošnje vlasti nisu mu stvarale probleme zbog ekonomskog interesa.

Njemačka je u šoku nakon što su tamošnji mediji objavili informacije da je Saif al-Arab al-Gadafi, sin svrgnutog diktatora Gadafija, živio u Njemačkoj pet i pol godina bez prijave boravka i to uz pomoć ministarstva vanjskih poslova koje je poručilo ministarstvu unutarnjih poslova da ne stvara problem Gadafijevu sinu zbog ekonomskog interesa iako je po njemačkom zakonu Gadafijev sin u Njemačkoj boravio ilegalno.

Naime, Saif al-Arab 2006.godine iz Italije je ušao u Njemačku s turističkom vizom koja je vrijedila samo tri mjeseca, a tamo je boravio sve do početka pobune protiv svog oca u veljači 2011. Premda je u Njemačkoj živio ilegalno, imao je diplomatski status. Ministar pravosuđa Njemačke Beate Merk priznao je da je boravak Saifa al-Araba u Njemačkoj odobren mimo procedure i zbog velikog gospodarskog interesa koji je Njemačka imala u Libiji. Boravak Saifa al-Araba ne bi bio sporan da iz ministarstva unutarnjih poslova i pravosuđa nisu zataškali 11 kaznenih prijava koje su podnijeli policijskoj upravi Bavarske za trgovanje oružjem, vožnju bez vozačke dozvole, tučnjavu u noćnim klubovima te vrijeđanje i napad na policijske službenike.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?