optužnica

Fra Šime Nimac i bankarica potrošili 10 crkvenih milijuna

fra šime
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
21.08.2013.
u 16:07

Tužiteljstvo fratra tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, a Jasminu Bilonić za poticanje

Fra Šimu Nimca, bivšeg fratra u Baškoj Vodi koji je prodao crkveno zemljište i zadržao novce, splitsko Županijsko državno odvjetništvo optužilo je za zlouporabu položaja i ovlasti, a njegovu prijateljicu Jasminu Bilonić, za poticanje na zlouporabu.

Fratar je za 9,8 milijuna kuna prodao crkveno zemljište, novac je podigao s crkvenog računa i dobar dio potrošio, zajedno s Jasminom Bilonić. Ona je bila zaposlenica Splitske banke i tužiteljstvo drži kako ga je potaknula da novce s crkvenog računa premjesti, cijelo ga vrijeme usmjeravala i davala mu savjete, a potom zajedno s njim, nemilice trošila i vraćala svoje privatne dugove.

Za razliku od fra Šime Rimca, Jasmina Bilonić bila je i u istražnom zatvoru. Blokiran je njezin račun u Partner banci na kojemu je pronađeno 2,3 milijuna kuna, kao i jahta "Lucky me" kupljena na njezino ime te automobil Passat kojega je fra Šime platio gotovinom na svoje ime.

>> Fra Šime Nimac potukao se sa suprugom svoje ljubavnice?

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije