Hrv - J. Kor 4:0

FOTO Hrvatska je protiv Koreje izgledala moćno, dajte nam Srbiju!

hrvatska,koreja (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.02.2013.
u 14:31

U uvjerljivoj pobjedi za vatrene su u Londonu pogotke postigli Mandžukić, Srna, Jelavić i Petrić.

Hrvatska je u prijateljskoj utakmici u Londonu uvjerljivo i visoko pobijedila Južnu Koreju. Štimčevi izabranici gotovo su cijelu utakmicu dominirali, a pogotke su postigli Mandžukić u 32., Srna u 40., Jelavić u 57. te Petrić u 85. minuti. Najavili su vatreni tako na najbolji mogući način dvoboj sa Srbijom u nastavku kvalifikacija za SP 2014.

Prijateljske utakmice nikad nisu posebni magnet, uvijek je teško i nešto očekivati. A kad se još igraju u ovom terminu, čine se još suvišnijima, jer dio igrača je tek u pripremama (Hrvatska, Rusija, Ukrajina), dio u špici sezone (oni u Engleskoj i Njemačkoj) i teško je očekivati nekakvu dobru igru. I još je više pitanje što se s takvim utakmicama, u tim uvjetima može dobiti. No, Igor Štimac može biti zadovoljan, dojam je da je ova utakmica ipak bila dobitak.

Važno za samopouzdanje

Da Hrvatska nije pobijedila Koreju, onda bi donijela mnogo negativnih stvari. Ovako, pobjeda nad Južnom Korejom vrijedna je, zadržana je dobra atmosfera u momčadi i oko reprezentacije, nastavljen je niz dobrih rezultata i dobila se doza samopouzdanja pred 22. ožujka i kvalifikacijski susret sa Srbijom u Zagrebu.

Korejci su bili očekivano živahni, brzi pa i neugodni. I kad se tome dodala naša početna nesigurnost, par olako izgubljenih loptu, slabiji ulazak Modrića u utakmicu, nije čudo da se baš naši i nisu najbolje snašli iako je Olić prvi imao priliku, no sa sedam metara, kada je ostao potpuno sam, glavom nije precizno tukao.

Koreja je igrala jako dobro, i tehnički su jako napredovali. Pa su nam u uvodu utakmice složili dvije velike šanse, jednom je Ćorluka izbijao s crte kad je Pletikosa već bio svladan.

No, Hrvatska je polako preuzimala igru, prijetila (Olić), a onda i povela. Nakon ubačaja Ivana Rakitića s desne strane, Mario Mandžukić je uletio u 16-erac u glavom pogodio uza samu vratnicu.

Napali im zadnju liniju

Nastavio je tako Mandžo svoj veliki niz iz Bayerna, doista igra sjajno, a u ovoj je utakmici ostavio srce jureći, zajedno s Olićem, cijelu zadnju liniju Koreje, osjetili su naši da tu ’domaćini’ imaju problema.

Na kraju poluvremena razigrao se i Modrić koji je dotad dosta griješio, a stigao je i novi pogodak. Korejci su gledali Srnu koji je išao prema rubu šesnaesterca, razmicali se i zatvarali ostale naše igrače kako ih naš kapetan ne bi mogao uposliti. A Srna je to iskoristio i jakim i preciznim udarce pogodio i poklonio si lijepi dar za 100. nastup za reprezentaciju.

U drugi dio utakmice ušli su Lovren, Jelavić i Petrić, a napadač Evertona svoju prvu priliku je iskoristio za 3:0 nakon dodavanja Modrića, Jelaviću je taj gol potreban za prekid apstinencije.

Potom je ušao i Sammir umjesto Kranjčara, a Craven Cottage posebno će pamtiti Franko Andrijašević i Arijan Ademi koji su debitirali za našu A reprezentaciju. A u lijepom sjećanju taj će stadion ostati i "domaćem" Mladenu Petriću koji je u 85. minuti zabio pogodak lijepim lobom nakon proigravanja Jelavića.

>> U središtu Londona transparent Mamiću i Štimcu: Marš iz Hrvatske

>> Štimac: Kod Srba se vidi strah od nas

Tijek susreta pratite ovdje!

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije