Specijalist je uvijek vredniji od sveznalice

Komentari 29

MI
miso
13:01 24.07.2014.

Draga Ružice, opet ću ponoviti što sam već uz slične novinarske pogreške, koje se ranije prezentirali, već rekao: Griješiti je ljudski - jer tko radi taj i griješi. Sada je važno ispričati se, a još važnije, ne ponoviti takve pogreške.ke. Bit će nekih novih. I to sam već jednom predložio – a i Vi sugerirate, novinare specijaliste. Moj prijedlog je čak nešto širi. Uzmite uz Vašeg kolegu novinara u tim i nekog 'običnog smrtnika', koji nije novinar, nego baš čovjek u svom 'fahu' pa mu ponudite da pročita prije objave članak o npr. avionima, svemiru, podmornicama, atomskoj fizici, matematici, arhitekturi, meteorologije, povijesti, … . Osobno bih to rado učinio (za VL čak besplatno). Pa nađite takvih 30-tak za ona područja na kojima ste kao kolektiv tanji, i sve ste stručno pokrili. Garantiram povećanje kvalitete članaka. A i ovaj članak iz posta kod mene čak, koji nisam specijalista u sport, ne bi prošao. Odmah sam vidio da to nije naš Miro Cerar – kako smo ga onda zvali.

VL
VI
Vito
13:07 24.07.2014.

Samo dokaz o nadrinovinarstvu. ______________________ Sad vama, poštovana gospođo zastupnice, postavljam "glupo" pitanje": zašto niste otišli u NSK - Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu?????????? _________ Tamo postoje svi brojevi "Večernjaka" i ostalih izdanja "kuće" "Vjesnik", od prvog broja do dolaskak na vlast hdz-a koji je ukinuo obvezatno predavanje svih tikanih papira, knjiga, novina, u NSK kako bi se izgubio svaki trag ovakve Hrvatske. ___________ Tako da u NSK možete vrlo jednostavno, i praktično, pronaći slike svih sportaša do 1990.g. koji su nešto postigli i zaslužili sliku u svim mogućim novinskim izdanjima bivše države. _____________ Sumnjam da je ta arhiva uništena, ne tako davno sam i ja nešto tražio po starim novinama, pronašao sam, tako da ne vjerujem da su nakon toga uništili tu "građu". __________ No, za nešto takvo treba imati barem malo opće naobrazbe, to sadašnji nadrinovinari baš i ne pokazuju.

VL
VI
Vito
13:14 24.07.2014.

misao miješa rad i neobrazovanost. ____________ Jedno je raditi i pogriješiti ____________ Potpuno ne nešto drugo ništa ne raditi i uz to javno griješiti na tuđim radovima. __________ U ovom slučaju sliku 100 % nije izradio potpisani nadrinovinar, nego ju je "skinuo" bez imalo razmišljanja i općeg razumijevanja atletike kao sporta. Jedino dobro je kod oveslike što nije taj urednik dopustio sliku običnog konja sa, ili bez, sedla, sa ili bez jahača __________ Ipak, tu se "radi" o "konju s hvataljakma", na slici je "obični konj za preskok", a bilo bi bolje da je slika preponskog jahanja - na njoj su i konj i sportaš koji zajedno skaću, a uzde su hvataljke - sve obuhvaćeno. ____________ Braniti neobrazovanost samo potiće još veću neobrazovanost.

VL
DU
11:59 24.07.2014.

Gospođo Ružice, evo pravog Miroslava Cerara. Fotka je s interneta i ima ih još nekoliko. Nije Google baš takva neznalica. Prije bih rekao da smo to mi. Novinari, vaši vršnjaci i ljubitelji gimnastike dobro se sjećaju tog velikog sportaša. Pozdano znam da Večernjak ima bogatu foto arhivu, a i arhiva bivšeg Vjesnika, koja je i digitalizirana, dostupna je javnosti. Prema tomu: http://yugopapir.blogspot.com/2013/01/miroslav-cerar-najuspesniji-yu.html

VL
VI
Vito
13:51 25.07.2014.

Pogledao sam i vido da je to neka nizozemska arhivska slika:____________________ Description Miroslav Cerar Date 24 February 1963 Source Vierlandenturnwedstrijden in de RAI, nr. 11 en 12 Cerar Miroslav Dutch National Archives, The Hague, Fotocollectie Algemeen Nederlands Persbureau (ANeFo), 1945-1989), 1945-1989 Auteursrechthebbende Nationaal Archief CC-BY-SA, Nummer toegang 2.24.01.05 Bestanddeelnummer 914-8642 Author Pot, Harry / Anefo _________________ Žalosno da Hrvastka nema nešto slično, iako je bila "bliže" Miroslavu Ceraru od Nizozemaca. ____________ No, "to" je "naša" stvarnost - bolje je tuđe nego vlastito. _________________ I takop nam "povijest" počinje tek od "barakaša"

VL
VI
Vito
13:56 25.07.2014.

Uvijek smo najjači u tome da znamo što bi drugi trebali. A mi? _______________ Ne što bi drugi trebali, nego što drugi imaju, a mi očito ne želimo sami stvoriti, nego stalno "pružamo ruku" i "prosimo" pomoć u svemu. ____________ Očito je lakše i jednostavnije __________________ Da sam htio biti novinar, bio bih, ali sam uvijek htio raditi nešto korisno pa tako i danas radim korisne stvari, za razliku od nadrinovinarstva koje proizvodi lošije prognoze od meteorologa, iako ima bolju tehnologiju

VL
« 1 2 »
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.