Vjekoslav Čamber

Federalna vlada smanjuje mirovine braniteljima

prosvjed
VL FOTO
13.03.2012.
u 11:31

\'\'Morat ćemo smanjiti mirovine koje su ostvarili vojni osiguranici po povoljnijim uvjetima. To je neminovno\', izjavio je Čamber za medije.

Federalni ministar rada i socijalne politike Vjekoslav Čamber potvrdio je da Vlada Federacije BiH namjerava smanjiti mirovine braniteljima.

\'\'Morat ćemo smanjiti mirovine koje su ostvarili vojni osiguranici po povoljnijim uvjetima. To je neminovno\', izjavio je Čamber za medije.

Čamber je rekao da na ovaj način federalna Vlada planira uštedjeti novac koji joj nedostaje u proračunu, iako pogođena populacija od oko 25 000 bivših branitelja najavljuje prosvjede.

\'\'Ne znam koliko će se smanjiti ova vrsta mirovina. To smanjenje trebalo bi se dogoditi nakon što zakon o povoljnijem umirovljenju usvoje Vlada i Parlament FBiH. Mi očekujemo da će se ovaj akt uskoro u formi nacrta naći pred Vladom FBiH\', rekao je Čamber.

Predsjednik Udruženja umirovljenih vojnih osiguranika FBiH Ismet Harbinja rekao je da nikada neće pristati da ovoj populaciji budu smanjena primanja.
\'\'Ako misle štediti preko leđa branitelja i boraca, na to nećemo pristati, jer su naša primanja već nekoliko puta smanjena. Nama se već isplaćuju mirovine 15 posto manje. Vlada mora biti svjesna da će oko 25 000 vojnih umirovljenika izaći na ulice ako se to dogodi. Prosvjedovat ćemo ako treba svaki mjesec ili dan, ali nećemo pristati da štede na nama\'\', poručio je Harbinja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?