Privođenje pravdi

FBI započeo najveću operaciju protiv mafije u povijesti

uhićenje
AFP
21.01.2011.
u 07:45

Neki slučajevi za koje se tereti uhićene mafijaše sežu i 30 godina unatrag

Američki FBI objavio je kako je započela najveća anti- mafijaška operacija u povijesti,  kojom je obuhvaćeno čak 127 vodećih pripadnika mafijaških organizacija koji se sumnjiče za ubojstva, trgovinu drogom i druge kriminalne aktivnosti, piše Los Angeles Times.

Iz FBI-a poručuju i kako je 110 pripadnika mafije obuhvaćenih akcijom uhićeno u četvrtak u tri savezne američke države i u Italiji.

Prema riječima generala Erica Holdera koji koordinira akciju na lokalnoj i državnoj razini, u operaciju je uključeno više od 800 službenika, a većina osumnjićenih uhićena je dok su spavali u svojim domovima u New Yorku, New Jerseyju i Rhode Islandu. Jedan osumnjičenik uhićen je u Italiji.

Zanimljivo je kako neki slučajevi za koje se tereti uhićene mafijaše sežu i 30 godina unatrag kada je svađa i polijevanje pićem u jednom restoranu završila dvostrukim ubojstvom. Većina optužnica, ističe Holder, povezana je s klasičnim "djelima" mafije poput likvidacije suparnika, reketarenjem, trgovinom drogom i slično.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

KI
kitikat
22:32 23.01.2011.

sad ce njih Don Vito Korleone pokokat

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?