BORIS BANOVIĆ

Fashion Guru radi cura si je zapalio i nos, a ipak je još single

guru (1)
Foto: Nova TV, Robert Gašpert
1/5
31.07.2010.
u 09:00

– Kao koktel-majstor nisam bio poput Toma Cruisea, ali su se komadi skupljali – hvali se dečko koji je prve šarmerske korake naučio kao “klinjo”.

Zbog njegove rubrike u emisiji “Red Carpet” hrvatskim zvjezdicama treskaju se noge. U strahu od kritike koju će im uputiti, brojne dame pred TV ekranom grizu nokte moleći se da ne prozove baš njihovo ime. Boris Banović alias Fashion Guru na poslu je kobac koji promatra, ocjenjuje, osluškuje, vreba i riječima “šiba”... No tko je on zapravo?

– Htio sam biti rock zvijezda, što još stignem. Ili glumac, što također još stignem. A da sam davno maštao biti Fashion Guru, iskreno i nisam – kaže Banović, a to ga je vratilo u dane kada je i gdje je sve počelo.

– Kao srednjoškolac nisam bio baš uzoran učenik pa sam morao mijenjati dosta škola. To sam ispravio došavši na Tekstilno-tehnološki fakultet, smjer dizajn. Završio sam ga, a potom otišao u London na praksu i specijalizaciju za dizajnera interijera – počeo je prepričavati “Feši”, kako ga kolege odmilja zovu. U Londonu je, kaže, radio svašta – od rezanja paradajza do pravljenja sendviča i koktela.

– Kao koktel-majstor nisam bio poput Toma Cruisea, ali su se komadi skupljali – hvali se dečko koji je prve šarmerske korake naučio kao “klinjo”.

– Jednom sam htio ispasti frajer i curama pokazati kako se pali cigareta pa sam si skurio nos – govori Guru koji se ni nakon te nevolje nije okanio kavalirskih manira. Kako držati ženu kao kap vode na dlanu opisao je i u svojem “Vodiču za urbane frajere”, a u novoj knjizi lekciju će održati i svim damama. Na pitanje kome bi rado održao stilsko-odgojne lekcije rekao je:

– Ima ih toliko da ih lopatom mogu bacati. No, otkad sam se pojavio, poznati se brinu i paze kakvi će osvanuti u javnosti, dizajneri bolje zarađuju, sve je to jedan zatvoren krug – kazao je markantni 37-godišnjak. Motri li netko njegove postupke, tvrdi Boris, nije ga briga. Zadovoljan sobom smjelo kroči kroz svaki dan u pratnji bijelog terijera Mickeya Casha. Najbolji trenuci su im, kaže, kada pred televizorom svaki spava na svojem kauču.

– Dugo nije imao ime i zvali smo ga kako smo htjeli, a onda smo jednom gledali “Snatch” u kojem Brad Pitt glumi Ciganina Mickeya. Pas se na to odazivao i dao sam mu ime Mickey te tome dodao i Cash tako da ujutro mogu vikati “kakaj, Cash!” – našalio se Banović. Upravo zbog takvog humora, koji iz njega frca, prijatelja ima pregršt. S njima Boris često obilazi zagrebačke restorane i klubove.

– Volim zabavne izlaske. Kad nije tako, odlazim u krevet ili pred TV – kazao je Fashion Guru, a mi bismo mu dodali – ili pred štednjak jer mu kuhanje, kako smo čuli, ide savršeno.

– Kako znate, imate postavljene kamere u mojoj kuhinji? Da, volim kuhati, nije mi problem za sebe napraviti sve od predjela do deserta, uključujući i pravljenje domaćeg kruha. Da nisam Fashion Guru postao bih možda Gastro Guru – kaže Banović. Upitali smo ga i kuha li ponekad za “dvoje”?

– Imao sam dvije velike ljubavi koje se, nažalost nisu pokazale dobre da bi opstale, tako da sam single. Želim zdravu vezu baziranu na iskrenosti i poštovanju pa makar bio jedan od rijetkih koji tako razmišljaju – kazao je.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije