Poruka EU-a

Europska unija nema za BiH plan B ustavnih promjena

eu zastava
arhiva vl
07.05.2010.
u 09:43

Čelnici EU-a se nadaju određenim promjenama na bolje nakon konferencije u Sarajevu koja će se održati za mjesec dana

“Ne postoji plan B u slučaju BiH”, izjavio je jučer povjerenik EU-a za proširenje Štefan Füle dodavši kako takav plan i ne bi trebali uopće imati, U razgovoru za magazin Europolitics kazao je da EU naporno radi kako bi u BiH bolje razumjeli svoju europsku budućnost.

“Zapravo, ima puno događaja u BiH koje vidimo kao dobru bazu za stvaranje tog pozitivnog zamaha. Jedan od njih, nadam se, bit će i sarajevska konferencija u lipnju, što će ponovno istaknuti europsku perspektivu cijelog zapadnog Balkana”, izjavio je povjerenik EU-a za proširenje.

Također, priznao je, prošao je prilično dug put u uspostavi potpuno funkcionalne države BiH. Cijeli daytonski proces nazvao je logičnim ishodom.

“Sada je važno da taj stav razbije među bh. političarima koji su još zaključani u tom procesu Daytona. Mislim da su listopadski izbori vrlo važni u ovom pogledu. Nadam se da će političari u BiH biti primorani od biračkog tijela odgovoriti ne samo na pitanja o prošlosti i njihovim međuetničkim vezama, ali i na europsku budućnost zemlje”, zaključio je povjerenik za proširenje EU-a. Još ranije je govorio da Bosna i Hercegovina mora krenuti u dinamičniji proces promjena kako bi došlo do zatvaranja Ureda visokoga predstavnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?