Rasmussen

“Etničke tenzije i retorika u BiH jako brinu NATO”

Rasmussen
Reuters
27.05.2010.
u 09:34

Rasmussen i Ashton održali su bilateralni sastanak, a nazočili su i sjednicama Sjevernoatlantskog vijeća i Odbora za politiku i sigurnost EU-a

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen i visoka predstavnica EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherine Ashton razgovarali su u Bruxellesu o situaciji u BiH, priopćeno je iz NATO-a.

”Sve zemlje članice saveza imaju zajedničko mišljenje da budućnost BiH leži u euroatlantskim strukturama. Međutim, također moram reći i da postoji velika zabrinutost zbog razine etničke tenzije i retorike u BiH”, rekao je Rasmussen novinarima. Rasmussen je izrazio nadu da će BiH uskoro “izvršiti prenos vojne imovine s entitetskog na državnu razinu”, što je uvjet za pristupanje Akcijskom planu za članstvo (MAP), objavljeno je na internet-stranici NATO-a. NATO je BiH ponudio članstvo u MAP na summitu NATO-a održanom u travnju u Tallinnu.

Rasmussen i Ashton održali su bilateralni sastanak, a nazočili su i sjednicama Sjevernoatlantskog vijeća i Odbora za politiku i sigurnost EU-a. Glavna tema razgovora bila je BiH, gdje EU predvodi operaciju Altea, uz potporu NATO-a.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
standup
18:34 04.06.2010.

..a, stvarno je vrime da se zbude ovi NATO i EU moc´nici..., a i da Bosansko-Balkanski-politicári, ...prestanu jesti \"sirovo-krvavo meso\"...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?