NJEMAČKA - AUSTRALIJA 4:0

Elf deklasirao Socceroose

Lukas Podolski
LIU JIN
13.06.2010.
u 22:17

Za Nijemce su zabili Podolski, Klose, Müller i Cacau. Australci su izgledali kao selekcija kriketa.

Nikada Nijemci na jedan naslov svjetskih prvaka nisu čekali duže od dvadeset godina. Ove godine upravo se navršava dvadeseta obljetnica od njihovog trijumfa u Italiji 1990. godine. Naravno, još je prerano govoriti o tome da će Njemačka sigurno osvojiti naslov nabolje reprezentaciji na globusu, no ono što su prikazali u sinoćnjoj (4:0) pobjedi nad Australijom najviše je do sada u Južnoafričkoj republici.S velikim optimizmom ispratili su Nijemci svoje ljubimce na Jug Afrike uvjereni kako će nakon 20 godina opet uzeti naslov. Iako su mnogi bili skeptični nakon što se Michael Ballack ozlijedio.

“Bez njega nemamo šanse” - bila je prije nekoliko tjedana zajednička ocjena njemačkih medija. No Elf je sinoć s pola gasa pregazio Australce u režiji Lukasa Podolskog, Miroslava Klosea, Thomasa Mullera, Cacaua (zabio samo minutu nakon ulaska)... A što je sinoć optimizmom ispunilo navijače Elfa. Na Svjetsko prvenstvo došli su s najmlađom momčadi u posljednjih 76 godina.

Tako tehnički dotjeranu momčad Nijemci nisu imali godinama. Posebno jaka je ofenzivna linija: Podolski, Müller, Klose, Podolski, Özil... Sve su to odreda igrači koji “vole loptu” i mogu napraviti višak riblingom. Jer, Nijemce smo do sada pamtili isključivo po taktičkoj disciplini i jakom ritmu na kojem su inzistirali, no sada njemačka igra ima šarm.

A orkestrom savršeno ravna dvojac defenzivnih veznih Schweinsteiger i Khedira. Sinoć je njemački izbornik Joachim Löw isprobao sve ofenzivne varijante, a priliku je dao i Marku Marinu, Gomezu. Kada se oporavi Michael Ballack morat će se dobro namučiti da se vrati u savršeno uštimani njemački stroj. Zvonimiru Soldi, hrvatskom treneru u Kölnu također možemo pripisati dobar dio zasluga što je izbrusio Lukasa Podolskog koji bi mogao biti jedan od najjačih njemačkih aduta na SP-u. Bit će ih zanimljivo vidjeti u srazu s jačima, jer Australci su izgledali kao selekcija - kriketa.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?