Bruxelles

EK će se intenzivnije uključiti u pronalaženje rješenja za presudu

Raguž
10.10.2013.
u 13:37

Sastanak u pogledu donošenja odluke oko spornog pitanja nije bio uspješan

U Bruxellesu ni danas nije došlo do dogovora oko provođenja presude Sejdić-Finci zbog čega će se Europska komisija intenzivnije uključiti u cijeli slučaj, potvrdio je za Fenu predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž.

Dodao je kako će se razgovori o provođenju presude intenzivirati, uz potpunu uključenost Europske komisije što je, po njegovom mišljenju, dobro te da bi se rješenje trebalo iznaći u nekoliko idućih dana.Potpuno je jasno da više nema odgađanja, a povjerenik za proširenje EU-a Štefan Fuele, čitav njegov tim i Euroska komisija ne žele razmišljati ni o čemu drugom već o postignutom dogovoru, kazao je Raguž, dodavši kako će oni formulirati jedan okvirni pristup, što je pitanje dana, odnosno sata.Na pitanje zbog čega nije došlo do dogovora Raguž je kazao kako nije bilo spremnosti domaćih lidera da sami dođu do dogovora te ponovio kako se znaju modeli dva HDZ-a, koji su bili po njegovom mišljenju bili prihvatljivi za sve.

"Sada se očito u sve uključuje EU i vjerujem da će sada doći do rješenja", naglasio je on. Na pitanje može li se reći da će BiH dobiti rješenje nametnuto od EU kada je u pitanju presuda Sejdić-Finci, Raguž je kazao kako ne misli da će rješenje biti nametnutno.

"Oni su upoznati sa svim prijedlozima, njihovim nijansama, duboko su involvirani i prate sve, a njihov način razmišljanja koji su danas istaknuli mislim da je dobra osnova da se dođe do rješenja", naglasio je predsjednik HDZ-a 1990.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?