Predsjednik Zvezde

Džajić: Ako Mamić ostane bez posla, neka se slobodno javi

Dragan Džajić (1)
Boris Ščitar/PIXSELL
04.09.2013.
u 18:44

- Žao mi je jedino što u Zvezdu nisam uspio dovesti Bobana, njega sam izuzetno poštivao

Predsjednik beogradske Crvene Zvezde Dragan Džajić javnosti je poznat kao veliki igrač, ali i kao osoba koja je stvorila momčad koja je 1991. godine osvojila titulu prvaka Europe, a kasnije i svijeta.

U razgovoru za dnevni list Kurir, Džajić je rekao kako mu je žao što tih godina nije uspio dovesti u Zvezdu i Zvonimira Bobana.

- Uvijek smo znali koga kupujemo! I Bračun i Goran Jurić i Ivković su bili odlične kupovine. Žao mi je jedino što u Zvezdu nisam uspio dovesti Bobana, njega sam izuzetno poštivao. A godinu dana je trenirao u Beogradu, na našem stadionu, ali, nisam ga uspio slomiti, rekao je Džajić koji i o čelniku Dinama Zdravku Mamiću ima pozitivno mišljenje.

- Sposoban je menadžer, Dinamo već godinama suvereno vlada hrvatskim nogometom, u transferu igrača zaista je nenadmašan. U mojim teškim trenucima, kada sam bio na dnu, bio je vrlo korektan. Zašto ga ne vole? Na ovim prostorima ne vole ljude koji su uspjeli. Ako jednog dana ostane bez posla u Dinamu, neka se javi…, istakao je Džajić.

Osvrnuo se i na skoru kvalifikacijsku utakmicu Srbije i Hrvatske koja se u petak igra u Beogradu.

- Činjenica je da ljudi u Srbiji žarko žele tu pobjedu! Činjenica je i da ona srpskom nogometu ne donosi previše, jer smo u dosadašnjim utakmicama uprskali stvar. Srbija živi još samo u teoretskoj šansi da će se plasirati na SP. Ali, pobjeda bi bila snažna injekcija, melem na ranu oklevetanom nogometu. Rivalitet je ovdje uvijek bio prisutan još od utakmica Dinama i C. zvezde. Iako je prošlo puno vremena, nikako da taj rivalitet, koji se manifestira na razne, često i zastrašujuće načine, stavimo ad acta. Susreti srpske i hrvatske reprezentacije, pa i međusobne klupske utakmice izazivaju naročitu pažnju. I danas se u Beogradu poduzimaju još neviđene mjere osiguranja i duboko se nadam da neće biti incidenata. Naravno, ne možemo ugasiti uvrijede s tribina, to se jednostavno ne može spriječiti, ali, prihvatimo to više kao stvar folklora… Srbija ima dobre individualce, koje, na žalost, nismo uspjeli sklopiti u dobar tim. Hrvati su bolja cjelina, tek povremeno osvježavaju ekipu novim imenima. U ovoj utakmici Hrvatska nije favorit, ovo je vjerojatno i njihovo najteže gostovanje, i ako se na Marakani izvuku bez poraza, kapa dolje, pravi su tim, rekao je Džajić.

Govoreći o trenutnom stanju u srbijanskom nogometu i pričama da je on vjerojatno budući predsjednik nogometnog saveza rekao je da trenutačno nije zainteresiran za to mjesto.

- U ovom trenutku okupiran sam Zvezdom, a tko zna šta će biti za pet, šest mjeseci?, rekao je Džajić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije