Nesretan slučaj

Dvojica Bosanaca smrtno stradala, a jedan teško ozlijeđen na Kosovu

Dalekovod
04.07.2013.
u 09:57

Obrušio se dalekovodni stup, poginula dva radnika iz Kalesije i Banovića

Dvojica državljana BiH poginula su, a jedan je teško ozlijeđen u obrušavanju dalekovodnog stupa u selu Orlović kod Prištine. Kako se spominje, poginuli su radnici tuzlanskog poduzeća “Umel dalekovod-montaža” Mirzet Hodžić iz Tojšića kod Kalesije i Nihad Krlagiću iz Banovića, dok je teške ozljede zadobio Ibrahim Kuralić iz Kalesije. Nesreća se dogodila preksinoć oko 19.30 sati. Kako navodi prištinski list “Koha ditore” radnici su premještali dalekovod s njegove trenutne pozicije, kako bi napravili mjesta za planiranu izgradnju autoceste. Za sada nije poznato što je uzrok nesreće, a svjedoci su ispričali da se metalni dalekovodni stup jednostavno počeo uvrtati u trenutku dok su se na njemu nalazila dva radnika. Metalna konstrukcija nije izdržala pa se stup obrušio na zemlju. Osim dvojice radnika, koja su bila na stupu, nastradao je i jedan koji se nalazio na zemlji, kada su na njega pali dijelovi metalne konstrukcije.

- Uslijed pada jedan radnik je na mjestu ostao mrtav, dok su druga dvojica prevezeni u prištinsku bolnicu. Nažalost, jedan je preminuo nedugo po prijemu u bolnicu, a liječnici se i dalje bore za život Ibrahima K.- navode iz ove bolnice. Uzrok ove nesreće istražuje kosovska policija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?