Banja Luka

Dvije inspektorice čeka po pola godine zatvora

inspektorice
VL FOTO
14.03.2012.
u 09:43

Specijalno tužiteljstvo RS-a podiglo je optužnicu protiv Anite Vrančić i Mirjane Jočić, inspektorica Uprave za igre na sreću RS-a

Specijalno tužiteljstvo RS podiglo je optužnicu protiv Anite Vrančić i Mirjane Jočić, inspektorica Uprave za igre na sreću RS, koje se terete za zloporabu službenog položaja ili ovlasti u predmetu Kubikus. Dragan Ačić, sudac za prethodni postupak Okružnog suda Banja Luka, pojasnio je da je tužiteljstvo, pored optužnica, sudu dostavilo i sporazume o priznanju krivnje koje su one prethodno zaključile s tužiteljem.

- Razmatranje sporazuma zakazano je za 22. ožujka - istakao je Ačić. Neslužbeno, u sporazumu su pristale da budu osuđene na zatvorske kazne od po šest mjeseci zatvora. Naravno do toga će doći samo ukoliko sud to prihvati. Inspektorice su uhićene 9. prosinca u okviru akcije Kubikus usmjerene na razbijanje skupine osumnjičene za organiziranje ilegalnog kockanja na internetu (on-line texas holden pokera i tombole) čime je proračun oštećen za milijunski iznos. U akciji je uhićeno ukupno 14 osoba, a inspektorice se terete da su znale za organiziranje ilegalnog kockanja, ali su to prešutjele u svojim izvješćima o kontroli pojedinih kockarnica i kafića.

Podsjetimo, tužitelj je početkom veljače već sklopilo sporazume s Darijom Brkićem i Naumom Golićem. Brkić je označen kao organizator ilegalnog kockanja, a prema sporazumu bi trebao biti osuđen na šest mjeseci zatvora. Oduzet će mu se i pola milijuna maraka. Goliću bi zbog pomaganje trebala biti izrečena kazna od četiri mjeseca zatvora. Optužnica protiv ostalih još nije podignuta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?