Prvakinje BiH

Dvadeset pobjeda u nizu za naslov prvaka BiH

Rukomet
Stojan Lasić
02.05.2013.
u 10:39

Uspjeh je time i veći ako se uzme u obzir u kakvim uvjetima rade i treniraju rukometašice mostarskog premijerligaša

Nove prvakinje BiH, rukometašice mostarskog Zrinjskog, “ovjerile” su titulu pobjedom u utorak nad djevojkama iz Banje Luke, ekipom Borca koja je ove sezone bila njihov prvi pratitelj na ljestvici.

Dominacija


Plemkinje su slavile 29:25, te su tako upisale i dvadesetu uzastopnu pobjedu u prvenstvu BiH za rukometašice. Ako se ima na umu da u sljedećem kolu Zrinjski igra protiv Katarine, vjerojatno će niz uzastopnih pobjeda biti i veći. Ne pamti se kada je ženski rukomet iz Mostara bio u ovoj mjeri dominantan. A plemkinje nemaju čak ni svoju dvoranu. I ne samo to, mnoge stvari koje su potrebne kako bi jedan klub funkcionirao kako treba HŽRK Zrinjski nema, a da je nekog reda, morao bi imati. - Prije svega ja bih čestitao igračicama, napravili smo zaista vrhunski rezultat, pogotovo kad se uzmu u obzir uvjeti u kojima radimo, kazao je Dragan Pinjuh, predsjednik HŽRK Zrinjski. Ipak, Pinjuh naglašava kako je profesionalniji pristup jednostavno prioritet ako se želi nastaviti sa vrhunskim rezultatima. Jer ovako, kaže, možda i može dalje, ali bez njega.

Uplitanje pojedinaca?

-Od prije nekoliko dana vodim se mišlju da napustim klub. Došlo je do nekih razmimoilaženja, neki ljudi su se počeli uplitati u rad kluba. Ovo je velika odgovornost i briga, vođenje kluba zahtjeva mnogo vremena i truda. Odlično poznajem sustav i kad u sustavu nešto smeta onda sve dobiva zastoj, a stvari se okreću pojedincima u korist. Ja tako ne mogu raditi, ogorčen je Pinjuh. Mostarski rukomet je uspjehom plemkinja napokon došao na razinu kakvu zaslužuje, a jedan od najzaslužnijih za to je i predsjednik kluba Dragan Pinjuh, koji je Zrinjski preuzeo u lošem stanju, a koji je s njim na čelu osvojio titulu prvaka BiH. Bila bi zaista prava šteta kada plemkinje i u budućnosti ne bi bile jedne od favorita za sami vrh. Da bi to bilo tako, potrebno je napraviti čvrste temelje kako bi klub mogao normalno funkcionirati. Kome to nije u interesu?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije