BUNT

Dva HDZ-a odlučila bojkotirati proslavu Dana općine Busovača

cavara
VL FOTO
06.08.2011.
u 11:16

Političkih kao ni općih uvjeta za održavanje svečane sjednice Općinskoga vijeća Busovače koji se slavi 16. kolovoza - nema

Političkih kao ni općih uvjeta za održavanje svečane sjednice Općinskog vijeća Busovača u povodu Dana općine koji se slavi 16. kolovoza, nema. Takav su zaključak donijeli članovi općinskih odbora HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 u Busovači. Kao razlog navode negiranje izborne volje hrvatskog naroda od stranaka potpisnica platforme.

Eliminira Hrvate

«Načelnik općine Busovača Asim Mekić je kao visokopozicionirani dužnosnik SDA aktivni sudionik izbornih manipulacija u kojima se zanemaruje izborna volja cijelog jednog konstitutivnog naroda. Ne smeta njemu što je HDZ najjača parlamentarna stranka u Srednjobosanskoj županiji i kao takva bi trebala dobiti mandat za sastavljanje Vlade. Velikobošnjačka koalicija, koju čine SDA i SDP, odlučila je Hrvate eliminirati iz političkog života», stoji u zaključku sa sastanka dva HDZ-a u Busovači.

Takva politika SDA i SDP-a, kojima su se pridružile još dvije bošnjačke stranke Stranka za BiH i Savez za bolju budućnost te Lijanovićevi zastupnici, smatraju članovi HDZ-a, narušava međusobne odnose i povjerenje među Hrvatima i Bošnjacima.

«Vrijeme je pokazalo da je to politički kratkovidno te riskantno. Jer oni koji izbornim manipulacijama u nacionalno složenoj državi kakva je BiH pokušavaju zanemariti izbornu volju cijelog jednog konstitutivnog naroda, pokazuju da iz povijesti nisu naučili ništa», priopćili su iz HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 te naglasili kako u idućem razdoblju očekuju iznalaženje političkog rješenja pod nazivom «zajedništvo bez ugrožavanja», što znači formiranje vlasti bez separatizma, unitarizma, centralizacije i majorizacije.

Nastavit će raditi

Vijećnici dva HDZ-a u Općinskom vijeću Busovače kažu kako će sudjelovati u radu redovitih sjednica ovog tijela, odnosno da će svoj posao nastaviti raditi savjesno i odgovorno, ali i napominju kako trenutačno nema pozitivnog ozračja za bilo kakve svečanosti, pa tako ni održavanje svečane sjednice Općinskoga vijeća Busovače u povodu Dana općine koji se, nakon rata, slavi 16. kolovoza u spomen na prvi pisani trag o postojanju Busovače, koji datira iz 1371. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

VR
vrisak
08:22 07.08.2011.

sto bi to hrvatski narod imao slavit u busovaci??? novu okupaciju od turcizma...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?