Izvanredna sjednica

Druga sjednica, rebalans proračuna na redu

Fehim
06.09.2012.
u 15:56

Federalna vlada predložila je da ovogodišnji entitetski proračun nakon rebalansa iznosi 1.999.084.438 KM,

U Sarajevu je danas povodom rebalansa ovogodišnjeg federalnog proračuna otvorena izvanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, dva dana nakon što je izmjene u oproračunu odobrio Dom naroda.  Rebalans ne može stupiti na snagu bez suglasnosti oba doma i preduvjet je za nastavak stand-by aranžmana s Međunarodnim monentarnim fondom (MMF).

Najavljene su i druge odluke u vezi s aranžmanom.

Federalna vlada predložila je da ovogodišnji entitetski proračun nakon rebalansa iznosi 1.999.084.438 KM, što je za 75,34 miliona više u odnosu na aktualni iznos.

Prije ove izvanredne sjednice, danas je održana još jedna, također izvanredna, na kojoj je nova parlamentarna većina razriješila dužnosti predsjedavajućeg Denisa Zvizdića (Stranka demokratske akcije) i dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Stanka Primorca (Hrvatska stranka prava), a na njihova mjesta imenovala Fehima Škaljića (Savez za bolju budućnost BiH) i Tomu Vidovića (Socijaldemokratska partija BiH). Sukladno tome, aktualnom sjednicom predsjedava Fehim Škaljić.

Stranke iz kojih su novoimenovani dužnosnici članice su nove parlamentarne većine, a smijenjeni iz stranaka ranijeg koalicijskog partnerstva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?