Mostar

Dragan Čović razgovarao s veleposlanikom Mađarske u BiH

Dragan Čović
12.11.2012.
u 13:09

Tijekom susreta razmijenjena su stajališta o aktualnoj situaciji, prilikama i odnosima u Bosni i Hercegovini

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović razgovarao je u ponedjeljak u Domu HDZ-a u Mostaru s veleposlanikom Mađarske u Bosni i Hercegovini Józsefom Pandurom, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću HDZ-a BiH.

Tijekom susreta razmijenjena su stajališta o aktualnoj situaciji, prilikama i odnosima u Bosni i Hercegovini u kontekstu političkih, ekonomskih i socijalnih reformskih procesa u zemlji, te daljnjih prioriteta u euroatlantskim integracijskim procesima.

U razgovoru o euroatlantskom integracijskom procesu i zadacima iz Mape puta, dr. Čović je istaknuo kako su ustroj BiH, trenutne političke prilike i odnosi, a svakako i predizborno razdoblje, uveliko usporili dinamiku nužnih aktivnosti koje su pred bh. institucijama. Čović je izrazio zadovoljstvo što su nakon mjeseci institucionalne krize pokrenuti procesi koji vode ka njenom rješenju. U tom svjetlu, istaknuo je zadovoljstvo povratkom političkog dijaloga i kristaliziranjem parlamentarne većine čiji će se predstavnici 20. studenoga susresti u Mostaru kako bi definirali okvire programa zajedničkog djelovanja u naredne dvije godine.  Posebno je naglasio kako bez ustavne reforme nije realno očekivati ozbiljnije pomake u euroatlantskim integracijskim procesima kao niti normalno funkcioniranje Bosne i Hercegovine. Po njegovom mišljenu, nužno je tražiti zajednička rješenja koja će biti zasnovana na načelu apsolutne jednakopravnosti konstitutivnih naroda i građana.

\"To je pravi smjer za dobivanje normalnog ustavno-pravnog okvira za izgradnju stabilne i sigurne države interesantne za strana ulaganja i za osiguranje uvjeta za rješavanje brojnih nagomilanih gospodarskih i socijalnih problema\", istaknuo je Čović.

 Dodao je kako su nastavak razmjene iskustava u oblasti usvajanja europskih standarda i potpora Mađarske svakako od velikog značaja Bosni i Hercegovini na njenom putu ka EU i NATO-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?