Božićni prijam

Domaći političari moraju slušati i početi reagirati

Kardinal Vinko Puljić
27.12.2012.
u 09:03

Puljić je kazao kako se svi kunu da su zauzeti za vladavinu zakona i ljudskih prava, a na svakom koraku susreće tolike probleme s kojima se treba svakodnevno nositi

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić sa suradnicima upriličio je božićni prijam u prostorijama svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu. Uz izraze dobrodošlice, kardinal Puljić je zahvalio svima koji su uputili čestitke za Božić.

Nositi se s problemima

- Mi, katolici, ovu godinu, kao i sljedeću, slavimo kao Godinu vjere. Povod je 50. obljetnica II. vatikanskog koncila i 20 godina Katekizma Katoličke crkve. Svaki blagdan koji slavimo činimo to iz vjere. Slaveći se obnavljamo u vjeri, ali i zajedništvu. I ovom prijmu koji smo upriličili cilj je da se i mi ljudi zbližimo i podijelimo radost Božića - naglasio je kardinal Puljić. U nastavku svog obraćanja nazočnima, kardinal Vinko Puljić je kazao kako za ovu prigodu ne želi ukazivati na neke činjenice, jer je do sada uzalud ukazivao. - Domaći me ne čuju niti reagiraju, a kada vani progovorim, onda me napadaju da sramotim našu zemlju te zašto o tome ne govorim doma - kazao je Puljić te dodao kako se svi kunu da su zauzeti za vladavinu zakona i ljudskih prava, a na svakom koraku susreće tolike probleme s kojima se treba svakodnevno nositi. - Ovo je Godina vjere. Zato želimo jačati osobnu vjeru, kako bi se iz vjere nosili sa svim tim izazovima, te pomalo tješili: nije ničija do zore..., samo je Božja zadnja - naglasio je kardinal Puljić. - No, unatoč tim stvarnostima, svima želim dobrodošlicu - kazao je te iznio očekivanja i želje u Novoj godini.

- U novoj godini želim više mira, pravde i jednakopravnosti, kao i više pameti i sloge u suradnji i stvaranju boljeg sutra - kazao je kardinal Vinko Puljić.

Čestitao Hanuku

Prijmu je nazočio veliki broj uzvanika, stranih diplomata, predstavnika vjerskih zajednica te kulturnog i javnog života grada, županije i FBiH. Primjetno kako na prijmu nije bilo Željka Komšića, a prijmu je prvi put nazočio reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović. Prijmu je nazočilo i izaslanstvo SPC-a kojima je Puljić uputio čestitku za Božić koji će pravoslavci slaviti po julijanskom kalendaru. Jakobu Finciju i Borisu Kužnjakinu, predstavnicima židovske manjine u BiH, Puljić je zaželio radosnu Hanuku, koju su Židovi ovih dana slavili uz paljenje svijeća.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?