ODLUKA

Dok novi saziv ne usvoji proračun, blokirane isplate plaća i naknada

novac
VL FOTO
07.05.2011.
u 16:19

Sve financijske transakcije i isplate s računa HBŽ-a blokirane su jer županijska Skupština nije usvojila proračun za 2011.

Sve financijske transakcije i isplate s računa HBŽ-a blokirane su jer Skupština nije usvojila proračun za 2011., upozorio je jučer pomoćnik ministra financija za proračun u Vladi HBŽ-a Jozo Ursa. On je za lokalne medije rekao da je odluka o privremenom financiranju proračunskih korisnika, prema kojoj su planirani proračunski prihodi iznosili 14,2 milijuna KM, a koja je bila na snazi od 1. 1. do 31. 3. prestala vrijediti 1. 4., te da županijska Skupština još nije razmatrala prijedlog proračuna za 2011.

Prema njegovim riječima, proračunski rashodi i izdaci, uključujući i dnevnice za službena putovanja županijskih dužnosnika, koji su nastali od 1. 4. do danas, ne podmiruju se iz proračunskih sredstava jer za njih nema pokrića u proračunu. Ursa je potvrdio da su sve isplate s računa županijskog proračuna blokirane dok se ne donese odluka o prihvaćanju proračuna za ovu godinu, o čemu će odlučiti novi saziv županijske Skupštine, a na pitanje može li ova situacija potrajati i šest mjeseci, odgovorio je potvrdno, dodavši “da nitko ne može izmisliti proračun” čije je usvajanje u nadležnosti Skupštine.

“Sve dok Skupština ne usvoji proračun za ovu godinu bit će blokirane sve financijske transakcije i isplate iz proračunskih sredstava, uključujući plaće i druge naknade za oko 1770 proračunskih korisnika za koje je potrebno osigurati sredstva u bruto-iznosu od 3,5 milijuna KM mjesečno, upozorio je Ursa.

Ključne riječi

Komentara 1

PA
park
21:50 07.05.2011.

Koliko vidim sve Županije gdje su platformaši funkcioniraju dosta dobro , jedino ove sa Hrvatskom većinom gdje su dva HDZ_a nemogu se dogovoriti ni oko osnovnih stvari i to sve na štetu svojih sunarodnika Hrvata . Stara narodna kaže :Loš glas se čuje daleko , dobar još dalje \" ! Neće dugo trebat običnom narodu da shvati da je ovo što im HDZ nudi obično \"sranje\" i borba za vlastite interese .....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?