"mi imamo svoje"

Dodik: Srbi nikad istinski nisu prihvaćali BiH

milorad dodik
Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
09.01.2013.
u 08:03

"Iracionalna priča": Niste mogli očuvati veliku Jugoslaviju, a možete Jugoslaviju u malom

BiH ne predstavlja interes srpskog naroda, ponovio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji predviđa da je za 10 ili 15 godina moguće da BiH neće ni postojati, prenosi B92.

- Srbi istinski nikada nisu prihvaćali Bosnu. BiH poslije raspada Jugoslavije nije politički i povijesni interes srpskog naroda. Bosna nije doživjela sudbinu bivše Jugoslavije jer ju je snažan međunarodni faktor želio očuvati na jednoj iracionalnoj priči kako ste mogli učuvati nešto što se zvalo Jugoslavija u malom, a niste mogli očuvati veliku Jugoslaviju, a možete očuvati malu Jugoslaviju - rekao je Dodik u razgovoru za agenciju Tanjug.

Podsjetio je kako su neki od onih koji sada pričaju protiv Republike Srpske svojevremeno smatrali da imaju pravo da razbiju Jugoslaviju i da su to čak smatrali vrhunskim činom svog patriotizma. Međutim, dodao je kako treba doći do pomirenja te da treba izbjegavati sukobe.

- Trebamo živjeti na ovom prostoru, ne može nitko nikoga eliminirati, ni Bošnjaci Srbe, niti mi njih, a za tim nema ni potrebe. Oni moraju imati svoje, a mi imamo svoje, i samo je to način da živimo normalno jedni pored drugih - rekao je Dodik, dodajući kako Republika Srpska nije uperena ni protiv koga.

>> Tomislav Nikolić otišao Miloradu Dodiku i izazvao bijes Sarajeva

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

DU
Deleted user
14:00 09.01.2013.

Dodik je u pravu jer muslimani ne shvacaju da od unitarne BiH nema nista. I ako se nastave ovako ponasati Dodikova predvidjanja nestanka BiH ce se vjerovatno obistiniti.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije