STAV

Dodik: Republika Srpska će jednoga dana biti neovisna država

dodik
Dejan Moconja
01.06.2011.
u 22:23

Predsjednik RS-a je kao primjer podjela u BiH istaknuo Mostar, koji je mnogo puta spominjan tijekom večarašnje emisije na srpskoj državnoj televiziji

Predsjednik RS-a Milorad Dodik večeras je gostujući na RTS-u izjavio kako će Republika Srpska jednoga dana biti neovisna država.

- Nije ni važno hoće li to biti dok sam ja na vlasti ili kasnije, ali vjerujem kako će Republika Srpska jednoga dana biti neovinsna država. Ne znam kako može opstati zemlja u kojoj vas tjeraju da budete, u kojoj se važne odluke donose preglasavanjem - rekao je Dodik sinoć tijekom jednosatnog gostovanja na srpskoj javnoj televiziji.

Predsjednik RS-a je kao primjer podjela u BiH istaknuo Mostar, koji je mnogo puta spominjan tijekom večarašnje emisije. - Mostar je najpodjeljeniji grad u svijetu. Jasna je granica između hrvatske i bošnjačke strane i Mostarci ne prelaze s jedne strane na drugu. Samo gradski službenici idu na jednu i drugu stranu - zaključio je Dodik, te dodao kako je upravo Mostar primjer pokušaja bošnjačke majorizacije u Bosni i Hercegovini.

- Bošnjaci pokušavaju preuzeti Mostar i ta se slika može prenijeti na cijelu BiH. Bočnjacima treba biti jasno kako Banja Luka ili Trebinje nikada neće biti njihovi - istaknuo je Dodik.

Voditelj tijekom razgovora nije izostavio ni pitanje o bivšem hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću koji je ponovo komentirao događanja u BiH tijekom polemike oko referenduma u RS-u. - Hrvati u BiH su upravo zahvaljujući Mesićevoj politici postala marginalna skupina u BiH. Nikada tijekom svoga mandata nije posjetio Mostar, a bio je nekoliko puta u Sarajevu. Gledali smo ga kako ga vode na ćevape, a nije ga bilo briga što se događa u Mostaru. Taj čovjek je sada prošlost i više nije bitno što on govori - zaključio je predsjednik Republike Srpske tijekom gostovanja na srpskoj državnoj televiziji.

Ključne riječi

Komentara 4

VR
vrisak
03:32 02.06.2011.

Kada hrvati budu imali muda i kazu vehabijama eto vama vase a nama nase onda ce tek biti mir na ovome podrucju.... Ko hoce neka ostane na jednoj a ko hoce na drugoj strani nema vise preglasavanja..

CI
cinbenik
07:16 02.06.2011.

Bice samostalna,posebno nakon presuda za zlocine na koima je nastala,a u tomece ti sigurno pomoci HDZeovi i gospodin Covic,a takodje i prestavnici HRHB kojim se sudi u Hagu.Tu ste nasli zajednicku svi su protiv takvih politika pa ste se nastavili druziti sa HDZeom posto vam je ta stranka omogucila da se smanji broj Hrvata u BiH,a posebno u Posavini.Nazalost za Mostar si upravu,greska medjunarodne zajednice je sto je dala znacaj po potpisu Wasintonskog sporazuma bas tamo gdje su i Hrvati i Muslimani izigrali otpor protiv srpskog agresora,a ne gdje je to funkcioniralo cijelo vrijeme i to je strategija HDZea i zato imamo sada probleme jer bolest metastazira.

DZ
dzalic
08:46 02.06.2011.

Onaj tko favofizira ovoga cetnika i njegove mastarije gori je od njega .Taj isti odnosno politicari Hdz-a koji favoriziraju ovoga cetnika ocito su zaboravili na sve one domoljube koje je pokosila ruka onih koji su stvarali genocidnu tvorevinu tkz r srpsku, zaboravili su Hrvatski puk i hrvatske branitelje Vukovara ,Osijeka Zadra škabrnje Bugojna. Širokog briga .Zagreba Bosanskog broda Dervente Odžaka Brćkog Mostara itd itd Ovaj Cetnik na slici a i nasi sateliti njegove politike su zaboravili da je i Banjaluka i Trebinje isto hrvatski gradovi bili dok ih nisu izrucili izdajice hrvatskog naroda BiH stranka koja je pokopala Hrvate Posavine i Sredisnje Bosne a ta se stranka zove zna se

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?