Izbori

Dodik: "Jesmo izgubili neke općine ali nismo nezadovoljni"

'Banjaluka 04.05.2007 Milorad Dodik premijer RS  Snimio: Dejan Moconja'
Foto VL
07.10.2012.
u 22:59

Kada izmjerite gubitak i dobitak, SNSD je bio izložen negativnoj kampanji od svih partnera koji su sudjelovali, kazao je Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ta stranka nema razloga biti nezadovoljna izbornim rezultatima na lokalnim izborima.

- Dobili smo neke općine, neke smo izgubili. Imat ćemo smanjen broj načelnika, a strateški je bilo važno da zadržimo Banja Luku, što je definitivno točno da je urađeno, rekao je Dodik i dodao da je SNSD imao ambiciju da osvoji Bijeljinu i neke druge općine, ali u tome nije uspio. Ali su, kaže, uspjeli dobiti izbore u Foči, što je ocijenio kao veoma važno, kao i u Bileći, koju su izgubili prije dvije godine, na izvanrednim izborima. Dodik je izdvojio i Bosanski Brod kao važnu općinu koju su, kaže, dobili po osvojenim glasovima, kao i još neke kada se zbroje odbornička mjesta.

- Kada izmjerite gubitak i dobitak, SNSD je bio izložen negativnoj kampanji od svih partnera koji su sudjelovali i smatramo da je ostvario dobar rezultat i to će se posebno pokazati kroz izbor odbornika, rekao je Dodik i dodao da iako su stranke opozicije pobijedile za načelnika općine, primjera radi, u Gradišci, nisu imale i zajedničku odborničku listu, pa će, po njemu, SNSD ostati najmoćnija politička partija. Računaju, kaže, da u općinama u kojima su izgubili načelničke funkcije, dobiju dominatnu skupštinsku većinu.

- SNSD nema nijednog razloga da bude nezadovoljan. Nismo ostvarili pobjede gdje smo očekivali, kao naprimjer u Srbcu, gdje smo očekivali i iznenađeni smo porazom koji smo tamo ostvarili, ali taj poraz nije dramatičan, rekao je on. Dodik je večeras na pres konferenciji rekao da je zadovoljan što su izbori protekli u fer afmosferi i da je RS potvrdila svoj demokratski kapacitet. Uputio je čestitku strankama koje su dobile izbore, ali i napomenuo da treba sačekati konačne rezultate, pa, kako je rekao, i u Srebrenici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?